Schweitzer József emléke előtt tiszteleg a Magyar Hebraisztikai Társaság

2020. Február 04. / 15:37


Schweitzer József emléke előtt tiszteleg a Magyar Hebraisztikai Társaság

Az Országos Rabbiképző–Zsidó Egyetemen (OR-ZSE) tudományos tanácskozást rendeznek Schweitzer József (1922–2015) országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója, a Magyar Hebraisztikai Társaság alapító elnöke tiszteletére február 5-én, szerdán reggel 8.45-től. Az előadások tárgya a hebraisztika részterületeihez kapcsolódik, de idén kiemelt szerepet szánnak azoknak az előadásoknak, amelyek a társaság közelmúltban elhunyt alelnöke, Xeravits Géza kutatási területeit érintik.


A Magyar Hebraisztikai Társaság – az elmúlt évek hagyományát folytatva – 2020. február 5-én ismét megrendezi konferenciáját, amellyel a társaság alapító elnöke, Schweitzer József professzor előtt tiszteleg. 

A társaság célja kettős: egyrészt fórumot biztosít, amelyen a Magyar Hebraisztikai Társaság tagjai, és általában a magyarországi és határon túli hebraisták megismerhetik egymás kutatásait, reflektálhatnak egymás munkájára, és tágabb értelemben is ápolhatják szakmai kapcsolataikat, a másik cél a hebraisztika és társtudományai közötti párbeszéd elősegítése.

A konferencia résztvevőit reggel 8.45-kor Radnóti Zoltán főrabbi, a Szentírás- és Talmudtudományi Tanszék mb. tanszékvezetője köszönti, majd Zev Farber vendégelőadó előadását hallgathatják meg 9 órától. 

A részletes program ide kattintva elérhető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Olvasói támogatást kér a Kibic Magazin
2020. Augusztus 03. / 11:00

Olvasói támogatást kér a Kibic Magazin

Zsidó világ
Mai RaDar: Két arc, két rabbi és kétezer év

Kommentek