„Beszéld el fiadnak!” – zsidó hittan és erkölcs oktatása a Mazsihisz szervezésében

2024. Február 28. / 08:15


„Beszéld el fiadnak!” – zsidó hittan és erkölcs oktatása a Mazsihisz szervezésében

Tisztelt Szülők! A Nemzeti Köznevelési Törvény alapján a teljes általános iskolai rendszerben 2024/2025 tanévben is választani lehet a HITTAN tantárgy tanulását.

A Zsidó Hittan választásával a tanulók megismerhetik a zsidóság írott és szóbeli tanításait, hétköznapi és ünnepi imáit, szokásait. Tanulhatnak a zsidó értékekről, a zsidó vallás alapjairól, irányzatairól. A lehetőségek szerint a héber betűk, és a vallás számára elengedhetetlen héber szavakban szerezhetnek jártasságot. Tanulmányozhatják a zsidó irodalmat, filmeket, élvezhetik a művészeti remekeket. Az oktatást korszerű eszközökkel, digitális módszerekkel igyekszünk színessebbé, élvezhetőbbé tenni.

Saját kiadású tankönyvek munkafüzetek, módszertani anyagok segítik a tartalmak feldolgozását a zsidó történelem és kultúra értékeinek megismerését, az identitás erősítését.

Szakképzett vallásoktatók rabbik, valamint az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen diplomát szerzett oktatók megbízása, az oktatás tartalmi - módszertani minőségének ellenőrzése színvonalas oktatást tesz lehetővé. A szervezésében arra törekszünk, az oktatók személye ne változzon. A folyamatosság jobb feltételeket jelent tanárnak, diáknak egyaránt.

Felhívjuk a tisztelt szülők, nagyszülők szíves figyelmét arra, hogy a hittan oktatás megvalósítása az általános iskolákkal együtt történik. Az első osztályba most lépő gyermeknél a beíratáskor választani lehet, hogy hittan oktatást kívánnak-e a gyermekük részére, vagy az erkölcstan tantárgyat választják. A hitoktatási igény bejelentését követően az iskola megküldi a Mazsihisz Oktatási Osztályára azoknak a gyermekeknek a nevét, akiknek oktatását hitoktatóink látják el.

hiroktatas_plakát-23-24.jpg

A hittan oktatásra való jelentkezés az iskolában történik, az első osztályos tanulók esetében a beiratkozással egy időben. 

A magasabb évfolyamba járó tanulók esetében április hónap folyamán van arra lehetőség, hogy Mazsihisz hittan oktatására adják le jelentkezésüket. Természetesen minden új tanuló jelentkezését örömmel fogadjuk.

A tantárgyi előmenetel értékelése a vonatkozó törvény, és az iskolai osztályzatok megállapításának helyi szabályai szerint történik.

Amennyiben bármiféle további kérdésük van oktatas@mazsihisz.hu E-mail címre küldött levélben készséggel, a lehető legrövidebb időn belül adjuk meg a választ.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek