Gyász: Elhunyt Módos Péter Artisjus-díjas televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető

2021. Február 14. / 20:33


Gyász: Elhunyt Módos Péter Artisjus-díjas televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető

Módos Péter a magyar televíziónál 32 évig volt műsorszerkesztő. Nevéhez fűződik többek közt az Egymillió fontos hangjegy és Pulzus. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

A család kérést közöljük:

Megrendülten tudatjuk, hogy a szeretett férj, apa, nagypapa és dédpapa Módos Péter, 2021. február 12-én, életének 82. évében elhunyt. A járvány helyzetre való tekintettel utolsó útjára szűk családi körben kísérjük. Azok, akik szeretnének méltó módon elbúcsúzni tőle, a születésnapján, július 5-én, egy szeretetteljes megemlékezés keretei között megtehetik majd.

Köszönjük az együttérzést, a vigasztaló szavakat!
Vera, Anikó, Liza, Kata, Vili

*

Presser Gábor Facebook oldalán így búcsúzott:
„Tegnap elment Módos Péter.
A Módos. Így beszélt róla a “szakma”.
Az, hogy akkor a tévénézők elé kerültek, és még ma is láthatóak a magyar jazz - pop - rockzene hetvenes-nyolcvanas évekbeli lenyomatai, az nagyrészt neki köszönhető.
“Hallotta a zenét”, nem csak hallgatta. Órákon át beszélgettünk egy lemezről, egy dalról, egy zongoraszólóról.  Szerencsés ember volt, a szenvedélye egyben a munkája is lehetett. És mi is, mert a barátunk volt.”

Koncz Zsuzsa búcsúzó gondolati:
„Szomorúan értesültem arról, hogy tegnap délután elhunyt Módos Péter barátom, Artisjus díjas televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető, számtalan könnyűzenei műsor alkotója, aki több mint három évtizeden át volt a Magyar Televízió munkatársa. 
Péter drága szerettem dolgozni veled, mert jó volt együtt dolgozni.
Értettél hozzá, mindig tudtad mi a lényeg, és odaadással, szívvel csináltad.
Szerettem beszélgetni veled, a humorod mindig megvigasztalt, igaz barát voltál.
Köszönöm!
Végtelen szomorúság, hogy elmentél, nagyon fogsz hiányozni...
Jó utat....”

Módos Péter nyolcévesen kezdett zongorát tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban. Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított.

Később a Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak.

A Magyar Televízióban 32 évig dolgozott műsorszerkesztőként. Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette. (Forrás: Papageno.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek