Elment egy csupaszív asszony: meghalt Ráczné Budavári Erzsi

2021. Július 05. / 10:05


Elment egy csupaszív asszony: meghalt Ráczné Budavári Erzsi

Pár hónappal a 60. születésnapja előtt meghalt Ráczné Budavári Erzsi, az újpesti szeretetotthon vezetőhelyettese. Nemcsak férje, két gyermeke és testvére gyászolja, hanem az egész közösség, amelyért az utolsó percéig dolgozott: ez a csupaszív asszony 32 éven át szolgálta hittel és szeretettel a Budapesti Zsidó Hitközséget.


Hosszú betegség után tegnap reggel meghalt Ráczné Budavári Erzsi, aki – Deutsch Róbertné legközelebbi munkatársaként – meghatározó dolgozója volt az újpesti szeretetotthonnak. Deutsch Péter rabbi megemlékező sorait közöljük róla. 

„Én személy szerint gyászolók, hiszen  ilyen kedves és csupaszív hölgyet ritkán ismerhet meg egy ember az életben. Hálás vagyok, hogy Anyummal 32 évig voltak legjobb barátnők és kollégák. Hangos szó, vita és nézetkülönbség nélkül irányították az újpesti szeretetotthont. 

Erzsi, ha látott egy hátára fordult bogarat, megfogta és megfordította, hogy ne szenvedjen. Saját pénzén vásárolt gyümölcsöt, üdítőt azoknak az időseknek,  akiknek nem volt hozzátartozójuk. Vidám volt,  jókedvű, pozitív személyiség , aki mindenben és mindenkiben a jót látta. Nem beszélt rosszat, és hitt I-tenben.

Az idősek, a gondozottak és hozzátartozóik, a nővérek és kollégák megtörve gyászolják Erzsit. Fájó leírni, de Erzsi nem élte meg a 60-ik születésnapját, ami augusztusban lett volna. Szerető  férje és két gyermeke, testvére gyászolja."

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek