Tízezren tüntettek a holokauszttúlélő megölése miatt Párizsban

2018. Március 29. / 12:14


Tízezren tüntettek a holokauszttúlélő megölése miatt Párizsban

Az idős asszony meggyilkolását a rendőrség is antiszemita bűncselekménynek tartja. Az antiszemitizmus elleni tiltakozó meneten részt vett a radikális jobboldal és a radikális baloldal vezetője is, az elnök kint volt az áldozat temetésén.Franciaország nem tér magához a 85 éves, holokauszt-túlélő asszony meggyilkolása után. A gyűlölet bűncselekményre reagált tegnap egy több mint tízezres tüntetés a fővárosban, Párizsban, amelyen jelentős számban vettek részt a zsidó közösség képviselői, nyíltan hirdetve zsidóságukat és sokan elmentek a nem zsidó franciák közül is a tudósítások szerint, hogy kifejezzék szolidaritásukat zsidó honfitársaikkal.

A tömeg, amely az áldozat lakhelyéig vonult, erőt adott a zsidó közösségnek, sokan úgy érezték eddig, hogy a kormány nem veszi elég komolyan félelemérzetüket, a tüntetést azonban kitüntetett érdeklődéssel kezelte a sajtó, a francia zsidók visszanyerték önérzetüket.

A tömegben feltűnt Marine Le Pen is, akit hívei éltettek, ellenfelei nácinak neveztek és ott volt Jean Luc Mélenchon radikális baloldali politikus is, noha a CRIF, a francia zsidók ernyőszervezete arra kérte a bal és jobboldali radikálisokat, hogy tartsák távol magukat az eseménytől.

A köztársasági elnök az áldozat temetésén vett részt és úgy látta, a gyilkosság az ország legszentebb értékeinek üzent hadat.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek