Nélkülözhetetlen a készülék, amelyet a Mazsihisz adományozott a Bethesda Gyermekkórháznak

2019. December 09. / 14:28


Nélkülözhetetlen a készülék, amelyet a Mazsihisz adományozott a Bethesda Gyermekkórháznak

Szerző: Kácsor Zsolt

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a közelgő Hanuka alkalmából ma véroxigénmérő (pulzoximéter) készüléket adományozott a református egyház budapesti Bethesda Gyermekkórházának az egyházi és felekezeti kórházak együttműködésének keretében. Dr. Velkey György főigazgató „nélkülözhetetlen alapkészüléknek” nevezte a berendezést, amelyből – szavai szerint – sosem elég.
+ VIDEÓ


A Mazsihisz a Fény csodájának ünnepe alkalmából évek óta segíti adományokkal a a református egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórházat, amely – a többi felekezeti egészségügyi intézményhez hasonlóan – szoros szakmai együttműködést épített ki a zsidó Szeretetkórházzal.  

A szövetség és az intézmény közötti szoros, baráti  kapcsolat ma tovább mélyült annak köszönhetően, hogy  a Mazsihisz a közelgő Hanuka alkalmából véroxigénmérő (pulzoximéter) készüléket adományozott a Bethesdának. Ez a készülék a vér oxigéntelítettségét méri a bőrön keresztül: az ujjra helyezhető érzékelők segítségével folyamatosan és fájdalommentesen lehet követni, hogy a beteg gyermek vérében elegendő oxigén van-e. 

ox.jpg

Az adomány sajtónyilvános átadó ünnepségén jelen volt a Mazsihisz részéről Heisler András elnök, dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató és Radnóti Zoltán főrabbi, a kórház részéről pedig többek közt dr. Velkey György főigazgató, aki az átadott készülékről szólva azt mondta: ebből a berendezésből minden egyes darabnak  jelentősége van, hiszen az újszülött- és csecsemőgyógyászatban a véroxigénmérő olyan nélkülözhetetlen alapkészüléknek számít, amelyből sosem elég. Hozzátette: a kórház dolgozói és a betegek nevében is roppant hálás ezért az adományért, s azért is, hogy a Mazsihisz évek óta következetesen segíti a gyermekkórházat. 

A találkozón a Mazsihisz és a Bethesda vezetői méltatták a két szervezet közötti együttműködést, különös tekintettel az egészségügyi létesítmények kapcsolatára, hiszen a zsidó Szeretetkórház és a református Bethesda évek óta kiváló szakmai kapcsolatot ápol. Szóba került a gyermekkórház új beruházása is, amelynek eredményeként új épületszárny épül többek között hospice-, kóma-, rehabilitációs és sürgősségi részleggel. A Mazsihisz vezetése közölte, hogy a szövetség lehetőségei szerint minden segítséget megad a gyermekkórház fejlesztéséhez.

(Kökényesi Gábor videója.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek