Mazsihisz Szeretetkórház: Megvan a következő ütem kivitelezője

2020. Május 21. / 11:05


Mazsihisz Szeretetkórház: Megvan a következő ütem kivitelezője

Kiválasztották a Mazsihisz budapesti, Amerikai úti Szeretetkórházában folyó beruházás következő ütemének kivitelezőjét: a II. épület mintegy nettó 1,56 milliárd forint költségű fejlesztését a Kolmann Bau Kft. vállalta el. A szintén a kórház részét képező III. épület modernizácója márciusban zárult le, ezt a beruházást szintén a Kolmann Bau végezte el.


A Magyar Építők című szaklap januárban számolt be róla, hogy már keresik a kivitelezőt a Szeretetkórház teljes körű felújításának egy jelentős üteméhez. Most az uniós közbeszerzési adatokból kiderült : a II. épület mintegy nettó 1,56 milliárd forint költségű fejlesztését a Kolmann Bau Kft. vállalta el. 

A kórház II. épülete 1910-ben készült el, de a tömb állapota mára leromlott, így egy nagyobb, a teljes kórházat érintő, 5 milliárd forintos fejlesztéscsomag részeként újulhat meg. Az építési engedélyt a projekt szeptemberben kapta meg a fővárosi tervtanács és a kerületi főépítész támogatásával.

A jelenleg 2241 m2 alapterületű II. épületet a Kolmann Bau összesen 227 négyzetméterrel bővíti: többek között új főbejárattal és betegfelvételi részleggel is. Ezzel együtt a háromszintes, magastetős kórháztömb régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek. Felújítják a teljes homlokzatot is, új térkialakítást létrehozva elbontanak több válaszfalat, lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.

A teljes fejlesztéssorozatban a most lezajló projekt a második ütem: mint azt a honlapunk is megírta, több év alatt 5 milliárd forintból alakítanak ki egy modern, XXI. századi kórházat a hosszú ideje működő intézményből. A megújult kórház egyben gerontológiai központ is lesz, 3-4 fős, klímával felszerelt szobákkal.

(Címlapkép: a beruházás látványterve)

Forrás: Magyar Építők


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Hallgassuk együtt Nir Brandot élőben Izraelből!
Kultúra
Ország Lili és az állandó otthontalanság

Kommentek