Mazsihisz: Ne zsidózzon senki!

2020. December 14. / 18:03


Mazsihisz: Ne zsidózzon senki!

Ma ismét szégyent hoztak a magyar közbeszéd méltóságára. Elfogadhatatlannak tartjuk, ha bármilyen helyzetben, vitában, érvként, szitokszóként vagy szarkasztikus köntösbe öltöztetve bármely kisebbséget becsmérelnek.

A megbélyegzés, a hétköznapi zsidózás minden formája elítélendő. Ismét jeleznünk kell, a zsidózás soha nem lehet nyelvbotlás, viccelődés, gúnyolódás része. A zsidózás vagy bármilyen közösség elleni előítélet hangoztatása közös nyelvünket és társadalmunkat mocskolja be. Számunkra teljesen mindegy, „jobb-” vagy „baloldali” közszereplő zsidózik-e, kormánypárti vagy ellenzéki, a zsidózás egyformán elfogadhatatlan. Ahogy az sem helyes, ha a politikai szereplők csak a riválisai zsidózására érzékenyek.

Az, amit Baranyi Krisztinától hallunk a nyilvánosságra került hangfelvételen, vállalhatatlan és elfogadhatatlan. Ebben a tónusban politikusként senki nem beszélhet, a megismert rövid felvétel magyarázatra szorul.

Boldog Hanukát, áldott adventi várakozást, szép ünnepeket kívánunk minden honfitársunknak! Nyugalomban, békében szeretnénk élni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
A magyar holokauszt saját emlékek alapján
Zsidó világ
A szorongás átka és a hit – Jó szombatot!
Tudomány
Az OR-ZSE és az ELTE új együttműködése