Beszámoló az Együtt-Egymásért Program állásáról

2023. Október 05. / 21:13


Beszámoló az Együtt-Egymásért Program állásáról

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) - partnereivel, a Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvánnyal és a Budapesti Zsidó Hitközséggel (BZSH) - 2023. május 2-án meghirdette az Együtt-EGYMÁSÉRT támogató programot, melynek anyagi alapját a JDC Humanitarian Foundation 200 000 dolláros adománya képezte. A program része annak a törekvésnek, hogy a magyarországi zsidó közösség minden tagja és nemzedéke szükség esetén számíthasson a közösség színvonalas szociális támogató rendszerére.

A kétszakaszos jelentkezés lezárult, a független Jóváhagyó Testület augusztus 31-i és szeptember 18-i ülésén hagyta jóvá a pályázatokat.

Támogatást nyújtunk:

 ▪ egyészségügyi segédeszközök megvásárlásához (60 000 Ft),
 ▪ gyógyszerköltséghez (90 000 Ft értékű, névre szóló gyógyszerkártya),
 ▪ szezonális nagytakarításhoz (Budapesten nagytakarítás, vidéken pénzbeli hozzájárulás a nagytakarítás költségeihez).

Segítünk:

 ▪ a mentális problémákkal küszködő személyeknek, illetve családoknak (egyéni- és csoportterápia),
 ▪ a tanulási és viselkedési zavarokkal küzdő gyermekeknek (mediáló megbeszélés és fejlesztő foglalkozások, illetve hozzájárulás a már bevezetett fejlesztések, terápiák költségéhez),
 ▪ a lakhatási válságban lévő családoknak (135 000 Ft. pénztámogatás lakhatási költségekre).

A jóváhagyott támogatásokról szeptember elejétől folyamatosan értesítjük a program tagjait, és egyeztetjük velük megvalósítás részleteit. 

A MAZS Alapítvány szervezi a gyógyszerkártya támogatásokat és a pszichológiai segítségnyújtást, a Mazsihisz-BZSH az egészségügyi segédeszköz vásárlás anyagi támogatását, a szezonális nagytakarítás támogatását, az iskolai fejlesztőprogramokat, és a krízis lakhatási támogatást.

Köszönjük fő támogatónknak, a JDC Humanitarian Foundation-nak a szakmai ösztönzést és a komoly pénzbeli segítséget. Köszönjük partner szervezeteink, a MAZS Alapítvány és a BZSH bizalmát és részvételét. Mindent megteszünk, hogy munkánk elnyerje a támogató és a közreműködő felek elismerését, és 2024-ben együtt folytathassuk a közösségi szociális védőháló kiépítését. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Izrael kész két fronton is harcolni, ha kell
Megemlékezések
Ma 45 éve hunyt el Vihar Béla költő
2023. November 24. / 12:09

Ma 45 éve hunyt el Vihar Béla költő