Beszámoló az Együtt-Egymásért Program állásáról

2023. Október 05. / 21:13


Beszámoló az Együtt-Egymásért Program állásáról

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) - partnereivel, a Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvánnyal és a Budapesti Zsidó Hitközséggel (BZSH) - 2023. május 2-án meghirdette az Együtt-EGYMÁSÉRT támogató programot, melynek anyagi alapját a JDC Humanitarian Foundation 200 000 dolláros adománya képezte. A program része annak a törekvésnek, hogy a magyarországi zsidó közösség minden tagja és nemzedéke szükség esetén számíthasson a közösség színvonalas szociális támogató rendszerére.

A kétszakaszos jelentkezés lezárult, a független Jóváhagyó Testület augusztus 31-i és szeptember 18-i ülésén hagyta jóvá a pályázatokat.

Támogatást nyújtunk:

 ▪ egyészségügyi segédeszközök megvásárlásához (60 000 Ft),
 ▪ gyógyszerköltséghez (90 000 Ft értékű, névre szóló gyógyszerkártya),
 ▪ szezonális nagytakarításhoz (Budapesten nagytakarítás, vidéken pénzbeli hozzájárulás a nagytakarítás költségeihez).

Segítünk:

 ▪ a mentális problémákkal küszködő személyeknek, illetve családoknak (egyéni- és csoportterápia),
 ▪ a tanulási és viselkedési zavarokkal küzdő gyermekeknek (mediáló megbeszélés és fejlesztő foglalkozások, illetve hozzájárulás a már bevezetett fejlesztések, terápiák költségéhez),
 ▪ a lakhatási válságban lévő családoknak (135 000 Ft. pénztámogatás lakhatási költségekre).

A jóváhagyott támogatásokról szeptember elejétől folyamatosan értesítjük a program tagjait, és egyeztetjük velük megvalósítás részleteit. 

A MAZS Alapítvány szervezi a gyógyszerkártya támogatásokat és a pszichológiai segítségnyújtást, a Mazsihisz-BZSH az egészségügyi segédeszköz vásárlás anyagi támogatását, a szezonális nagytakarítás támogatását, az iskolai fejlesztőprogramokat, és a krízis lakhatási támogatást.

Köszönjük fő támogatónknak, a JDC Humanitarian Foundation-nak a szakmai ösztönzést és a komoly pénzbeli segítséget. Köszönjük partner szervezeteink, a MAZS Alapítvány és a BZSH bizalmát és részvételét. Mindent megteszünk, hogy munkánk elnyerje a támogató és a közreműködő felek elismerését, és 2024-ben együtt folytathassuk a közösségi szociális védőháló kiépítését. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek