Az önkényesség látszata is ártalmas lehet: az Auróra és a hatóságok

2017. Június 29. / 22:02


Az önkényesség látszata is ártalmas lehet: az Auróra és a hatóságok

Kivétel nélkül mindenkinek be kell tartania az összes jogszabályi előírást, de legalább ennyire fontos, hogy a jogalkalmazás ne válhasson az önkény eszközévé. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége aggodalommal figyeli az „Auróra” körüli eseményeket.Június közepén az Aurórában 14 órán át razziázott nagy erőkkel kivonulva a rendőrség és az eredmény néhány kisebb mennyiségű kábítószert birtokló fogyasztó előállítása volt. Tegnap egyszerre érkeztek meg az újabb határozatok az Aurórába, az épületben működő vendéglátóhely bezárását rendelték el és az „Auróra Kert” működési engedélyét vonták vissza bő két héttel azután, hogy hosszas egyeztetések után kibocsátották azt. Az egymást követő események szerencsétlen egybeesésnek tűnnek és félreértésekre adhatnak okot.

Az Aurórához szorosan kötődő Marom Klub Egyesület egy a konzervatív zsidó vallási irányzathoz tartozó magyar ifjúsági szervezet, programjait Szövetségünk érdeklődéssel figyeli, még ha módszereik és értékválasztásaik gyakran jelentős mértékben eltérnek is szervezetünkéitől. Jelenleg nem tudunk állást foglalni a hatósági döntésekkel kapcsolatban, mert nincs elegendő információnk és nem is feladatunk a határozatok jogszerűségének megítélése.

De bízunk benne, hogy a helyzet gyorsan és megnyugtatóan rendeződik és az Auróra rendezett jogi körülmények között, a jogszabályokat maradéktalanul betartva működhet tovább úgy, ahogy eddig.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek