Leforgatták az Előttem az élet új feldolgozását Sophia Lorennel

2019. Október 02. / 10:37


Leforgatták az Előttem az élet új feldolgozását Sophia Lorennel

Az öreg Rosa mamát, az Aushwitzot megjárt egykori prostituáltat alakítja legújabb filmjében a most 85 éves Sophia Loren. Az Émile Ajar (Romain Gary) által írt Előttem az élet című regényből készült mozi forgatása nemrégiben fejeződött be az olaszországi Pugliában, jelenleg a film utómunkálatai folynak. Ha minden jól megy, a film jövőre kerül a mozikba, Auschwitz felszabadításának 75. évfordulójának évében.


Az Előttem az élet című, világhírű regényben – amelyet Émile Ajar álnéven a litván származású francia Romain Gary írt – Rosa mama áll a történet középpontjában. Az öreg zsidó asszony fiatalkorában prostituált volt, így a kiszolgáltatott nők és gyermekeik szenvedését megismerve öregkorára úgy dönt, hogy megesett örömlányok gyermekeit neveli azok „pótanyjaként”. Szívszorító története a regény elbeszélő kisfiú, Momo szemszögéből tárul elénk. A regényből 1978-ban készítettek először filmet, amely Oscar-díjat nyert, s amelynek a főszereplője Simone Signoret volt. 

ajar.jpgRomain Gary

Idén nyáron – mintegy hat hét alatt –  Edoardo Ponti rendezésében forgattak új filmet a műből Sophia Loren főszereplésével.  A 46 éves rendező Sophia Loren és Carlo Ponti producer fia, aki 2002-ben írta és forgatta első filmjét Between Strangers címmel. Új filmjében Ibrahima Gueye alakítja Momót, a további szerepekben többek közt Renato Carpentieri, Massimiliano Rossi, Babak Karimi és Abril Zamora látható. 

A forgatás Pugliában, Bariban és Traniban zajlott, a gyártásban a Palomar, Impact Partners, Artemis Rising Foundation, Foothills Productions, Another Chapter Productions és a Scone Investments nevű cégek működnek közre.

(Címlapképünkön Sophia Loren látható.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek