Leforgatták az Előttem az élet új feldolgozását Sophia Lorennel

2019. Október 02. / 10:37


Leforgatták az Előttem az élet új feldolgozását Sophia Lorennel

Az öreg Rosa mamát, az Aushwitzot megjárt egykori prostituáltat alakítja legújabb filmjében a most 85 éves Sophia Loren. Az Émile Ajar (Romain Gary) által írt Előttem az élet című regényből készült mozi forgatása nemrégiben fejeződött be az olaszországi Pugliában, jelenleg a film utómunkálatai folynak. Ha minden jól megy, a film jövőre kerül a mozikba, Auschwitz felszabadításának 75. évfordulójának évében.


Az Előttem az élet című, világhírű regényben – amelyet Émile Ajar álnéven a litván származású francia Romain Gary írt – Rosa mama áll a történet középpontjában. Az öreg zsidó asszony fiatalkorában prostituált volt, így a kiszolgáltatott nők és gyermekeik szenvedését megismerve öregkorára úgy dönt, hogy megesett örömlányok gyermekeit neveli azok „pótanyjaként”. Szívszorító története a regény elbeszélő kisfiú, Momo szemszögéből tárul elénk. A regényből 1978-ban készítettek először filmet, amely Oscar-díjat nyert, s amelynek a főszereplője Simone Signoret volt. 

ajar.jpgRomain Gary

Idén nyáron – mintegy hat hét alatt –  Edoardo Ponti rendezésében forgattak új filmet a műből Sophia Loren főszereplésével.  A 46 éves rendező Sophia Loren és Carlo Ponti producer fia, aki 2002-ben írta és forgatta első filmjét Between Strangers címmel. Új filmjében Ibrahima Gueye alakítja Momót, a további szerepekben többek közt Renato Carpentieri, Massimiliano Rossi, Babak Karimi és Abril Zamora látható. 

A forgatás Pugliában, Bariban és Traniban zajlott, a gyártásban a Palomar, Impact Partners, Artemis Rising Foundation, Foothills Productions, Another Chapter Productions és a Scone Investments nevű cégek működnek közre.

(Címlapképünkön Sophia Loren látható.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Áder Jeruzsálemben, Orbán Auschwitzban emlékezik
Zsidó világ
Kácsor Zsolt: Doktor Moll és egy zsidógyűlölő bélyegképe
Élet + forma
Románia igen népszerű az izraeli turisták körében

Kommentek