Berta: Marmorstein Berta csodálatos élete – meghívó színházi előadásra a Goldmark terembe

2022. Június 13. / 15:54


Berta: Marmorstein Berta csodálatos élete – meghívó színházi előadásra a Goldmark terembe

A Mensch Nemzetközi Alapítvány sok szeretettel vár minden érdeklődőt 2022. június 16-án, este 7 órára a Goldmark terembe a Czető Bernát László: Berta – Marmorsteni Berta csodálatos élete című monodrámára Rák Kati színésznő előadásában. 

Az előadás csak érvényes regisztrációval tekinthető meg, jelentkezni a menschfoundation@yahoo.com e-mail címe lehet. Belépődíj 2500 forint. A Goldmark terem pontos címe: Budapest VII. ker., Wesselényi utca 7.

BERTA szórólap 07.16. legvéglegesebb.jpg

Marmorstein Berta, a 84 éves zsidó vállalkozó asszony, saját sorsát meséli el születésétől, 1900-tól, 1957-ig. Nem lehet nehezebb út, mint az övé, csakhogy Berta maga az optimista élet, így hősnőnk minden nehézségen felülkerekedik. Segíti humorérzéke, szerelme, vállalkozókedve, természetes intelligenciája és belülről fakadó szépsége.  Könnyes-nevetős történetében szól háborúk hőseiről és áldozatairól, válságokról, a vészkorszakról, a szélsőséges idők (1918-as, ’19-es forradalmak, Szálasi és Rákosi) emberellenes diktatúráiról, Közép-Európa viharos évtizedeiről, de Berta döntően az élet szépségéről mesél. Legfontosabb üzenete, hogy meg kell találni a jót, elfogadni és élvezni kell, amit a sors adott. Egy színházi kritikus az élet szeretetének himnuszát látta-hallotta benne. Czető Bernát László Rák Katinak írta a monológot, amiben nagyszüleink, dédszüleink bölcsessége, természetes gondolkodása él tovább. Hangkulissza: Szeles Imre.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek