Vasárnap is dolgozhattam, hurrá! – Kríziskulisszák 7.

2020. Május 13. / 15:55


Vasárnap is dolgozhattam, hurrá! – Kríziskulisszák 7.

Az elmúlt vasárnapom is munkával telt: a Mazsihisz önkénteseivel háromszáz adag élelmiszer-csomagot állítottunk össze esetleges végszükség esetére, hogy legyen tartalék. Újabb nap, amely bebizonyította nekem, hogy egy börtöncellánál is van rosszabb: a magánzárka! RÁDI ANGÉLA írása.

mazsihisz-önkéntessegítség-2.JPG

Rizs, száraztészta, sűrített paradicsom, lekvár, tea, tej, halkonzerv, gyümölcskonzerv, müzli, csoki és paradicsomos fehérbab – ilyen élelmiszerek kerültek azokba a csomagokba, amelyeket biztonsági tartalék gyanánt állítottunk össze a budapesti Dózsa György úti zsinagóga mögötti raktárban.  Nem azért, mintha nem működne a kóser melegkonyha, de azért arra is kell gondolni, ha bármilyen ok miatt elakad a melegétel biztosítása.

mazsihisz-önkéntessegítség-1.JPG

Tudom, furcsán hangzik, de végül is örültem neki, hogy ezen a vasárnap is dolgoznom kellett, hiszen találkozhattam emberekkel – végre! Ráadásul olyan önkéntesekkel ismerkedtünk meg személyesen, akikkel eddig csak távkapcsolatban voltunk. Mindannyiunknak hiányzik a társas lét, úgyhogy az elmúlt hónapok bebizonyították nekem, hogy egy börtöncellánál is van rosszabb: a magánzárka! Kedveseim, jó volt veletek, köszönöm szépen!

Fotók: Szentgyörgyi ÁkosFotók: Szentgyörgyi Ákos

Habár 300 csomagot csináltunk, mindenkit arra kérek, hogy ne kezdjék el levelekkel bombázni a Mazsihiszt, hogy a csomagokat mikor osztjuk ki! Abban reménykedünk, hogy soha, hiszen ezeket az élelmiszereket rendkívüli helyzetre tartalékoljuk – ha pedig lecseng a járvány, mindent föl lehet majd használni a kóser konyhán. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Az elhurcolt zsidókra emlékeztek Győrben
Élet + forma
El Al: volt, de most nincs
2020. Július 02. / 15:25

El Al: volt, de most nincs

Kommentek