Izraeli kutatás: Az oltás megvédi a be nem oltott gyerekeket is

2021. Április 06. / 09:36


Izraeli kutatás: Az oltás megvédi a be nem oltott gyerekeket is

Az egyik legnagyobb, 1,95 millió taggal rendelkező izraeli egészségügyi biztosító,  a Maccabi Health Services adatait megvizsgálva a kutatók megállapították: a Pfizer/BionTech vakcinája a közösségekben megvédte azokat is a megfertőződéstől, akik nem voltak beoltva, így a velük élő, még be nem oltott gyermekeket is.


Izraelből származó új adatok szerint a Pfizer/BionTech vakcinája a közösségekben megvédte azokat is a megfertőződéstől, akik nem voltak beoltva, így a velük élő be nem oltott gyermekeket is – írja a Reuters.

A Maccabi Health Services – az egyik nagy, 1,95 millió taggal rendelkező egészségügyi biztosító – adatait vizsgálták meg kutatók, január 30-ig a biztosító ügyfeleinek minden tagja (16 év felettiek) legalább egy oltáson átesett.A kutatás szerint ahogy nőtt az átoltottság a közösségekben, úgy csökkent a fertőzési ráta a nem oltottak körében is, azaz az oltás megvédte a még be nem oltottakat is, köztük a gyerekeket.

Habár az eddigi eredmények biztatók, további kutatások szükségesek annak megállapításához, hogy az oltások miképpen támogatják a nyájimmunitás kialakulását – vélekednek a kutatás szerzői. A kutatást egy orvosi lapban publikálták, de a nemzetközi kutatói validáció (peer review) még nem történt meg.

(Címlapkép: X3/Pixabay)

(Forrás: Portfólió)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek