Október hetedike: Ziv Koren izraeli fotós szívszorító képei Budapesten

2024. Február 16. / 11:36


Október hetedike: Ziv Koren izraeli fotós szívszorító képei Budapesten

Szívszorító fényképek láthatók egy szabadtéri tárlat keretében a Városligeti fasor és a Bajza utca sarkán lévő Reformáció Emlékparkban. A legnagyobb világlapoknak dolgozó Ziv Koren izraeli fotós nagyméretű, színes képei az október 7-e után történt eseményeket örökítik meg drámai erővel. A kiállítás létrejöttét támogatta a Mazsihisz is. Ajánljuk figyelmükbe a fotográfus saját honlapját, amely rendkívül eredeti képeket tartalmaz.

Izrael budapesti nagykövetsége és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében valósult meg az kiállítás, amelynek keretében Ziv Koren fotói tekinthetők meg a hetedik kerületi Reformáció Emlékparkban.

20240215_163129.jpg

A fotográfus drámai erejű pillanatokat örökített meg az október hetediki terrortámadás kapcsán. A képek február 21-ig, jövő hét szerdáig lesznek láthatók. A tárlat megvalósításában közreműködött Erzsébetváros önkormányzata és a Magyar Evangélikus Egyház is.

Koren_Ziv.jpgZiv Koren. Fotó: Benjamin Adam

Ziv Koren 1970-ben született Izraelben. Az izraeli-palesztin konfliktusokat, az izraeli hadsereg különböző hadműveleteit és speciális egységeinek munkáját megörökítő képeiről ismert. Olyan világlapokban jelennek meg munkái, mint a Time Magazine, Newsweek, The Sunday Times Magazine, Stern, Der Spiegel, Paris Match, Le Figaro, Corriere Della Sera Magazine és mások.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek