Vasárnap kinyit a szegedi zsinagóga

2021. Május 05. / 13:54


Vasárnap kinyit a szegedi zsinagóga

Az enyhítéseknek köszönhetően megnyit a szegedi új zsinagóga e héten vasárnap, délelőtt 10 órától. Maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és védettségi igazolvány bemutatása kötelező lesz. 

A legfrissebb adatok szerint csupán húsz új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Csongrád-Csanád megyében, ennek köszönhetően lassan visszatér a ko­­rábbi élet Szegeden is – írja a helyi megyei lap. Az enyhítéseknek köszönhetően a szegedi új zsinagóga is kinyit vasárnap, délelőtt 10 órakor. A maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és védettségi igazolvány bemutatása ott is kötelező lesz. A zsinagógában júniusban pótolják az elmaradt tavaszi rendezvényeket, a részletes programot hamarosan közlik.

A Délmagyarország teljes cikke itt elérhető.

A szegedi új zsinagóga közössége a Facebook-oldalán azt írja: a kormányrendelet alapján a 18 év felettieknek kötelező a védettségi igazolvány,  a 18 év alattiaknak ez nem kötelező. A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét. A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek kötelessége betartani. 

(Címlapkép: Buk Zsófia/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Sírokat rongáltak meg egy romániai zsidó temetőben
Közösségi szolgálat
Pályázati felhívás – Folytatódik a JADbeJAD támogatás
Élet + forma
A Mazsihisz és önkéntesei a járvány ellen (videó)

Kommentek