Megjelent az Új Élet legfrissebb száma

2020. Február 03. / 15:57


Megjelent az Új Élet legfrissebb száma

Már kapható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kéthetente megjelenő lapjának legújabb száma, benne első oldalas tudósítással a budapesti gettó felszabadításáról, a Maros utcai kórházban a városmajori tömeggyilkosságokról rendezett megemlékezésekről. A hátsó oldalon Mojzes Ivrat és Spánn Gábor színes írásai olvashatók.


Az Új Élet 75. évfolyamának 2. száma „Ahhoz, hogy fel lehessen szabadítani, a gettót fel is kellett állítani” címmel közöl tudósítást a Dohány utcai zsinagógában a budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségről. A cikk idézi a szónokokat, így Mester Tamást, a BZSH elnökét, Frölich Róbert főrabbit, Jákov Hadas-Handelsman izraeli nagykövetet és Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt. 

A harmadik oldalon Czene Gábor Népszavában megjelent cikkét olvashatják a Sorsok Házáról, továbbá egy érdekes színest Miklós Dóri tollából arról, hogy miképpen lett kóser a Coca-Cola. Az 5. oldali izraeli összeállításban öt érdekes hírt olvashatnak a Szentföldről (többek között egy négynapos Mikulás-világtalálkozóról), a hatodik oldalon pedig helyet kapott egy cikk a közelmúltban a 99. születésnapját ünneplő Keleti Ágnesről

Az utolsó oldalon Mojzes Ivrat és Spánn Gábor írásai mellett természetesen nem marad el Kardos Péter főrabbi-főszerkesztő hagyományos „öninterjúja” Má nistánó címmel.

(Címlapkép: Curtis Thornton/Unsplash)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek