Izrael egymillió vakcinát adományoz afrikai országoknak

2021. December 16. / 10:12


Izrael egymillió vakcinát adományoz afrikai országoknak

Egymillió darab AstraZeneca oltóanyaggal segíti Izrael kormánya az ENSZ által támogatott, koronavírus elleni védekezést szolgáló COVAX-programot Afrikában. Jair Lapid izraeli külügyminiszter közölte: ez a döntés része annak a kezdeményezésnek, hogy a Zsidó Állam erősíteni kívánja külkapcsolatait az afrikai országokkal – írja a Guardian cikkére hivatkozva az Index.


A közel-keleti ország külügyminisztere, Jair Lapid közölte, hogy az AstraZeneca vakcinákat a következő hetekben már le is szállítják a célországoknak, bár nem részletezte, hogy mely államokba kerül az oltóanyagokból. A politikus elmondta: ez a döntés része volt annak a kezdeményezésnek, hogy Izrael megerősítse kapcsolatait az afrikai országokkal. 

– Örülök, hogy Izrael partner lehet a világjárvány felszámolásában – fogalmazott a külügyminiszter, aki elmondta: az Izrael által felajánlott vakcinák az afrikai országok közel egynegyedéhez jutnak el. Izraelt egyébként Kenyához, Ugandához és Ruandához, tavaly óta pedig Szudánhoz fűzi szorosabb kapcsolat Afrikában.

Az Index.hu teljes cikke itt olvasható.

(Címlapkép: Koronavírus.gov.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek