Heisler András: „Vitának a döntés előtt van helye”

2020. Május 18. / 11:56


Heisler András: „Vitának a döntés előtt van helye”

A Gari Kft. tavalyi teljesítése minden várakozásunkat felülmúlta, s a Mazsihisz minden szerződött partnere felé teljesíti kötelezettségeit. A dolgozói fizetések csökkentésével jelentős létszámleépítést kerültünk el, de a krízishelyzetbe jutott munkatársaink segítésére dolgozói szociális programot indítunk – nyilatkozta a Magyar Hangnak Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.


A Magyar Hang „Mazsihisz: szuperprémium az üzletembernek" címmel közölt riportot  a Dohány utcai zsinagóga idegenforgalmáért felelős Gari Kft. tavalyi, a forgalom után járó jutalékának kapcsán. Az írásban megszólal Heisler András Mazsihisz-elnök is, aki azt nyilatkozta: a Gari Kft.-vel kötött megállapodás a Mazsihisz számára lényegesen kedvezőbb, mintha 10-20 százalékos engedményt kértünk volna a tavalyi jutalékból, a cég átláthatóságához, szakmaiságához és elképesztő eredményeihez pedig nem fér kétség.

Az egyesek által kifogásolt szerződéssel kapcsolatban Heisler András közölte: nem szabad a járványhelyzetet és egy vállalkozói szerződés teljesítését összekeverni. „A Gari Kft. tavalyi teljesítése minden várakozásunkat felülmúlta, s a Mazsihisz minden szerződött partnere felé teljesíti kötelezettségeit. A dolgozói fizetések csökkentésével jelentős létszámleépítést kerültünk el, de a krízishelyzetbe jutott munkatársaink segítésére dolgozói szociális programot indítunk” fogalmazott az elnök. 

Heisler András a lapnak nem titkolta, hogy belső hatalmi harcok eredményének tartja a sikerdíj-kifizetés miatt előállt helyzetet. 

„Néhány ember egy jogilag, gazdaságilag és morálisan is megfelelő döntéssel szemben vesz igénybe nem demokratikus eszközöket, amelyek célja a Mazsihisz lejáratása. Vitának a döntés előtt van helye, azt követően már egységesen kell fellépni, aki ezt nem érti meg, az magát a demokráciát nem tudja értelmezni” – nyilatkozta. 

Az elnök a lapnak hozzáfűzte: nem lát vélemény- és érdekütközést a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Mazsihisz között,  a két vezetőségnek több együttes ülése volt, ahol konstruktív együttműködést tapasztalt és közös döntéseket hoztak.

Az írás online verziója ide kattintva olvasható el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek