Egy rabbi tartja a lelket a koronavírusos muszlimokban Izraelben

2021. Január 08. / 12:23


Egy rabbi tartja a lelket a koronavírusos muszlimokban Izraelben

A pandémia a legabszurdabb elképzeléseinket is fölülmúlja, ennek újabb bizonyítéka Mike Schultz rabbi esete, aki a haifai Rambam kórház koronavírus-osztályán betegeskedő, a családjuk hiányától is szenvedő, mélyen vallásos muszlimoknak nyújt lelkigondozást. Egy olyan rabbi, aki kész arra is, hogy válságos helyzetben akár Allah-ról beszéljen a szenvedő embereknek.


Izrael Állam arab lakosságát különönsen sújtja a koronavírus által okozott járvány, s mivel egy New York-i rabbi iskolában 12 éve végzett Mike Schultz rabbi a zsidók és nagy számban arabok lakta Haifában szolgál, ezekben a napokban minden nap azzal szembesül, hogy zsidó létére mélyen hívő muszlim embereknek nyújt lelkitámaszt. 

Ezek az emberek el vannak különítve a családjuktól, nem érintkezhetnek a külvilággal, s ebben a szeparációs helyzetben óriási szükségük van a lelki támogatásra.

A rabbi a haifai Rambam kórház (címlapképünkön) lelki gondozást végző részlegének vezetője, s mint elmondta: a pandémia alatt a szokásosnál sokkal, de sokkal több beszélgetést folytat a hitről, a vallásról, az Örökkévalóról. Mivel az intézmény koronavírus-osztályán nagyon sok a muszlim beteg, Schultz-nak késznek kell lennie arra is, hogy Allah-ról beszéljen. 

A The Time of Israel cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek