Brutális antiszemita kijelentésekkel vádolják az ellenzék borsodi jelöltjét

2020. Augusztus 19. / 15:51


Brutális antiszemita kijelentésekkel vádolják az ellenzék borsodi jelöltjét

Bíró László, a baloldali összefogás szerencsi időközi országgyűlési választáson induló képviselő jelöltje a Magyar Nemzet cikke szerint tett rasszista kijelentéseket. Többek között le Judapestezte a fővárost.

„A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet” – idézte a lap Bíró szavait, és hozzátették, hogy a politikus ezzel arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

„Kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését” – írta egy bejegyzésében, majd egy másik hozzászólásában a következőket fogalmazta meg: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

Bíró László megjegyzéseire Setét Jenő, roma aktivista egy videóüzenetben hívta fel a figyelmet, és hangsúlyozta, hogy Bíró jelölése szembemegy a baloldali pártok által hangsúlyozott értékválasztással és elköteleződéssel. „Az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni” – emlékeztetett Setét a politikus szavaira, és elmondta, hogy az ellenzéki pártok tavaly aláírták az Idetartozunk Egyesület választási emberjogi minimumprogramját, és elköteleződtek, hogy „nem indítanak rasszista, kirekesztő jelölteket”.

Az ellenzéki jelölt hétfőn egy Facebook-posztban tagadta a Setét idézte mondatokat.

Az Atv.hu cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek