A magyar kormány büszke a magyar zsidó örökségre

2020. Június 03. / 18:08


A magyar kormány büszke a magyar zsidó örökségre

A kormány jelentősen igyekszik támogatni a határontúli magyarság örökségét, ezért került sor  például a szabadkai zsinagóga felújítására, hiszen a városban mindig is magyarajkú, magyar tudattal rendelkező zsidó közösség élt – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője ma a Heti Tv Pirkadat című műsorában.


Hidvéghi Balázs a Nemzeti Összetartozás Napjáról, a trianoni békediktátum holnap esedékes századik évfordulójáról, a román és a magyar emlékezésekről azt mondta: ma már a magyar közvélemény nagy többsége egyetért a kormány elképzeléseivel, tetteivel, és azzal, amit a nemzeti összetartozás, a határontúli, a diaszpórában élő magyarságért tett. 

Mint mondta, a kormány jelentősen igyekszik támogatni a határontúli magyarság örökségét, ezért is került sor jelentős hozzájárulással például a szabadkai zsinagóga felújítására. A politikus megjegyezte: Magyarország, a magyar kormány büszke a magyar zsidó örökségre, azokra az emberekre, akik sokat tettek a hazáért, akik például az I. világháborúban az életüket áldozták. Ezért is beszélnek erről folyamatosan, ezért is költenek pénzt a zsidó emlékek rendbehozatalára, ezért is döntöttek úgy, hogy elkezdik – állami források felhasználásával – az elhagyott zsidó temetők felújítását.

(Címlapkép: a szabadkai zsinagóga belső tere. Forrás: Híradó.hu)

(A Breuerpress.com írása alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?
2020. Július 01. / 09:00

Mai RaDar: mitől sikeresek a rosszak?

Zsidó világ
Zsidó emlékek nyomában két keréken
2020. Július 08. / 11:01

Zsidó emlékek nyomában két keréken

Kommentek