A koronavírus és „a zsidók" – a németek egy része szerint van összefüggés

2020. Szeptember 08. / 10:25


A koronavírus és „a zsidók" – a németek egy része szerint van összefüggés

A Konrad Adenauer Alapítvány által készített felmérés szerint a németek harmada hisz valamely összeesküvés-elméletnek a járvány kapcsán. A megkérdezettek 11 százaléka úgy véli: olyan tehetős személyek vagy családok fejlesztették ki az új koronavírust, mint a Rockefellerek vagy a zsidó Rotschild família. 


Németországban megdöbbentően sokan hisznek a különféle összeesküvés-elméleteknek a koronavírus kapcsán – olvasható a Népszava ma közzétett írásában. A „Titkos hatalmak, ufók, esetleg a zsidók – kavarognak a vírus körül az összeesküvés-elméletek" című cikk azt írja, hogy a Konrad Adenauer Alapítvány által készített felmérés szerint a németek harmada hisz valamely összeesküvés-elméletnek a járvány kapcsán. 

A megkérdezettek 11 százaléka meg van győződve, 19 százalék pedig valószínűsíti hogy a vírus ,,egyes hatalmak" titkos ármánykodásának eredménye. Abban azonban nincs egyetértés a különféle teóriákat hirdetők között, hogy valójában milyen titkos hatalmakról beszélhetünk. A megkérdezettek 13 százaléka nem konkrét országokat vél felfedezni a háttérben, hanem gazdasági vállalkozásokat, bankokat, a pénzvilág fontos szereplőit. 12 százalék viszont titkosszolgálatokat vádol a vírus létrehozásával, így az amerikai CIA-t, az izraeli Moszadot, vagy a Moszkvában már rég FSZB-re átnevezett KGB-t. 

Az összeesküvés-elméletek egyes hirdetőitől az antiszemitizmus sem áll távol, derül ki a kutatásból. A megkérdezettek 11 százaléka ugyanis úgy véli: olyan tehetős személyek vagy családok fejlesztették ki az új koronavírust, mint a Rockefellerek, illetve a zsidó Rotschild família.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: MV/SULUPRESS.DE)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek