Vallási tolerancia a labda körül – focitornát szervez a Mazsihisz

2019. Augusztus 29. / 22:39


Vallási tolerancia a labda körül – focitornát szervez a Mazsihisz

Vallásközi, barátságos focibajnokságot és családi napot szervez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, 2019. szeptember 1. vasárnap, délelőtt 9 órától a Merkapt sportpályán – tájékoztatta szerkesztőségünket a Mazsihisz. Az esemény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése, a közösség és végső soron az országépítés.


Immár negyedik alkalommal csapnak össze a különböző magyar – keresztény és zsidó – felekezetek 14, illetve 10 év alatti képviselői – a futballpályán, a civilizált, baráti versengés keretei között, harmadszorra indul el nemsokára, szeptember 2-án vasárnap az egész országot átfogó Tolerancia Kupa. Idén 20 csapatot várnak, a pilisi evangélikus, a kiskunhalasi, nógrádsápi, hévízgyörki református gyülekezetek és Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közösségei valamint a Hit Gyülekezete küldik el csapataikat egymás és az eseményt szervező Mazsihisz gyerekválogatottja ellen, a 10 és a 14 év alatti kategóriában egyaránt. A bajnoksággal párhuzamosan fut a Mazsihisz Családi Nap, ahol a keresztény és zsidó futballisták szülei, testvérei és barátai is kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a legkülönbözőbb családi vetélkedőket.

A Tolerancia Focitorna életre keltésével az volt a szervezők célja, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével megismerhessék egymást, és közelebb kerülhessenek egymáshoz, mert a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottságuk teszi erőssé a nemzeti közösséget, Magyarországot is. Ehhez kíván hozzájárulni a Mazsihisz a torna megrendezésével, amelynek logóját egy 15 éves gyerek tervezte.

A torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, és olyan emberek álltak a kezdeményezés mellé, mint Takács Szabolcs államtitkár, Gyügyei Attila zuglói családvédelmi és egyházügyi tanácsnok, illetve Dr. Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, valamint Heisler András, a Mazsihisz elnöke, akik a torna védnökei. További támogatóink a Magyar Honvédség-

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek