Orbán Viktor és Áder János is köszöntötte a 100 éves Keleti Ágnest

2021. Január 10. / 15:06


Orbán Viktor és Áder János is köszöntötte a 100 éves Keleti Ágnest

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is felköszöntötte Keleti Ágnest, minden idők legeredményesebb magyar tornásznőjét, a világ legidősebb olimpiai bajnokát, a Nemzet Sportolóját századik születésnapja alkalmából.

A miniszterelnök a Facebookon megjelent videóban úgy fogalmazott: „mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország: birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért.” „Nem csak nehezebb út jutott nekünk. A Jóisten küld nekünk – és a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből. 

Példát mutattak kitartásból, elszántságból, fantasztikus teljesítményből, sőt hazaszeretetből is. Olyan hősöket, akiknek a tiszteletére többször is eljátszották a Himnuszt, és a dobogó tetején állva láthatták, ahogy a magyar zászló kúszik fel a legmagasabbra” – mondta. Hozzáfűzte, hogy ilyen hőst köszöntünk ma 100. születésnapján.

Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját! – fejezte ki jó kívánságait Orbán Viktor.

Áder János az MTI-hez eljuttatott levélben úgy fogalmazott: a világhírű tudós, Albert Einstein az életet egyszer a kerékpározáshoz hasonlította, mondván mindkettőre igaz, hogy „ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod”. Keleti Ágnesnél „keresve sem található hitelesebb bizonyság e gondolat igazságára”, hiszen örökös bajnokként mind a mai napig tanúságot tesz róla, hogy a sport, a mozgás elsősorban élmény, harmónia és egyensúly, csak azután versengés.

„Önt a történelem, a sors küzdeni tanította, hogy aztán tehetsége kiteljesítésével, világraszóló sikereivel maga is kitartásra tanítson másokat. Tornászeredményeivel büszkeséget szerzett, edzői hivatástudatával példát adott sokaknak” – olvasható a levélben, amelyben Áder János szerencsésnek mondja magát, amiért az elmúlt években személyesen is megismerhette Keleti Ágnes „ifjakat megszégyenítő lendületét”, és megtapasztalhatta „irigylésre méltó életszeretetét.”

A köztársasági elnök a levélben megköszönte a tornásznak, hogy miként eddig, „e mélységes tisztelet érdemlő, kerek évfordulón” sem csupán az olimpiai és világbajnoki érmektől fényes, dicső múltra emlékeztet, hanem arra is, hogy mindig, minden életkorban derűvel, bizakodva, céltudatosan kell élni.

„Isten éltesse, és tartsa meg további jó egészségben, erőben, egyensúlyban!” – fejezte ki jó kívánságait Áder János.

Forrás: MTI / Címlapkép: Kovács Tamás

Kapcsolódó írásaink:

Netanjahu miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte Keleti Ágnest
Szeretettel köszöntjük a ma 100 éves Keleti Ágnest
Az ember nem arra született, hogy legyőzzék: Keleti Ágnes 100. születésnapjára

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek