Napi járatot indít Tel-Aviv és Abu Dhabi között az Etihad

2020. November 19. / 10:36


Napi járatot indít Tel-Aviv és Abu Dhabi között az Etihad

Miután a közelmúltban történelmi egyezségre jutott az Emirátusok és Izrael vezetése a kapcsolatok normalizálásáról, hamarosan indulnak a közvetlen légi járatok is a két ország között – számol be a bejelentésről a turizmus.com internetes oldal.

Egy friss bejelentés szerint 2021. március 28-ától napi légi járattal köti össze Tel-Avivot Abu Dhabival az Etihad légitársaság. A jegyek már megvásárolhatók az Etihad weboldalán.

A légitársaság közleményét idézve az Al Jazeera azt írta, hogy az új járat révén az Emirátusok lakóinak lehetőségük nyílik felfedezni Izrael történelmi látványosságait, tengerpartjait, éttermeit és az éjszakai életet. A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az izraeli utazóknak kényelmes átszállási lehetőséget kínál a légitársaság Kína, India, Thaiföld és Ausztrália felé.

Amint arról korábban beszámoltunk, Izrael és az Öböl-térség két állama, Bahrein és az Egyesült Arab Emirátusok vezetése szeptember közepén Washingtonban írta alá a történelmi jelentőségű békemegállapodást.

A Fehér Ház Rózsakertjében tartott ceremóniát követően a diplomáciai viszony létrehozásáról is szóló megállapodások szövegét három példányban, angol, arab és héber nyelven írták alá az érintettek: Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere és Abdel-Latif az-Zajáni, a Bahreini Királyság diplomáciájának irányítója. (Forrás: turizmus.com

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Mától megnyílik Izrael légtere arab gépek előtt is
Tudomány
Ősi rézolvasztó kemencét találtak Beér-Sevan

Kommentek