Most már biztos: Batman unokatesója zsidóként comingoutol a TV-ben

2019. Augusztus 21. / 14:43


Most már biztos: Batman unokatesója zsidóként comingoutol a TV-ben

Izrael népe él. A híres képregényszereplő, Batwoman a TV-sorozatában is zsidó lesz.


A kulturális háborúk újabb korszakában nagyon sokat számít, hogy a népszerű hősök identitása ne vesszen el a szórakoztatóiparban. Batwoman pedig, Batman unokatesója vallási és nemi és szexuális identitását tekintve sem tartozik a protestáns fehér férfiak közé. Hanem a leszbikus zsidó nők közé tartozik és ez a szuperhősök esetében különösen fontos, hiszen ők erősek, a kisebbségi csoportok büszkék lehetnek rájuk, önbizalmat nyernek tőlük. Erre találták ki őket zsidó atyáik, akik Kelet-Európából jöttek és a csillagokba tartottak.

Batwoman önálló sorozatot kapott a CW Tv-csatornán és az alkotók hivatalosan is megerősítették, hogy nyíltan zsidó és leszbikus lesz a karakter a TV-ben is, csak úgy, mint a képregényekben, anélkül, hogy ennek túlzott fontosságot kéne tulajdonítanunk.

Ez ugyanis csak két jellemzője a sok közül.

A színésznő, aki Batwoman bőrébe bújik, Ruby Rose – ez is fontos az identitásharcokban – leszbikus, de nem zsidó és vannak, akik szerint a zsidók megfosztása saját maguk reprezentálásától, ha zsidó szereplőt nem zsidó színész játszik. Ebből számos konfliktusa volt már nem egy színésznek.

Gotham City biztonsága ettől csak nőni fog és Ruby Rose azt is reméli, hogy erőt ad majd Batwoman a leszbikus nőknek, hogy előbújjanak. A szuperhősök hasítanak tovább.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek