Kácsor Zsolt kollégánk Népszabadság-díjas. Gratulálunk

2019. Október 10. / 13:43


Kácsor Zsolt kollégánk Népszabadság-díjas. Gratulálunk

Kácsor Zsolt a legkiválóbb magyar újságírók egyike és talán a legnagyszerűbb magyar tárcista. 


A tárcairodalom Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, nem magyar találmány, de olyan művelői akadtak, mint Kosztolányi Dezső, vagy Szomory Dezső, Szép Ernő, Bächer Iván, illetve Darvasi László a maiak között, Kácsor egyetlen élő kihívója.

A szépirodalom és az újságírás közötti senkiföldjén bóklászó tárcaíró tökéletes kis műremekeket alkot elhaló sóhajokból a kávéházi kuglóf és kávé mellé, amelyeket aztán évtizedek múlva is idézünk, a pillanat művészete az örökkévalóságnak. Régen az írók jórészt újságírók voltak, azóta minden átalakult, az élet ritmusa, a kávéház, az újságírás és a tárca mégis él, Kácsor Zsolt pedig ebben a mindenen túli világban is dolgozik, mintha csak értelme volna, mert szeret minket, ugyanis nem csak vidáman lehet szeretni, lehet szomorúan is.

A tárcista figyel minket, a semmiségeinket is észreveszi és halhatatlanná varázsolja, többet tud rólunk önmagunknál. Ezt csak szeretve lehet csinálni. És a tárcistát szemérmesen viszontszereti a világ, bárcsak ezt is észrevenné.

Szeretettel gratulálunk kiváló munkatársunknak. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Börtönbe kerülnek egy betiltott brit neonáci csoport tagjai
Megemlékezések
Szenes Hanna és a gyufaszál öntudata
2020. Július 20. / 10:31

Szenes Hanna és a gyufaszál öntudata

Kommentek