Izraeli győzelem Münchenben az Atlétikai Európa-bajnokságon

2022. Augusztus 16. / 08:40


Izraeli győzelem Münchenben az Atlétikai Európa-bajnokságon

A Münchenben zajló Atlétikai Európa-bajnokságon, a maratoni futás csapatversenyben Izrael állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Különösen értékes ez a győzelem mert az 1972 es olimpián történt terrortámadás 50. évfordulóján játszották el a Hatikvát Münchenben az aranyérmes izraeli csapatnak. Silló Sándor beszámolója.

izrael-atlétika-1.jpeg

Az aranyérmes csapat tagjai: Marhu Teferi, Gashau Ayale, Omer Ramon, Yimer Getahun, Girmaw Amare.

Két egyéni siker alapozta meg ezt a győzelmet. A férfiak egyéni versenyében az izraeli Marhu Teferi ezüstérmes lett a szintén izraeli Gashau Ayale pedig bronzérmet szerezett.

izrael-atlétika-2.jpeg

Marhu Teferi nagyon közel állt ahhoz, hogy aranyérmet szerezzen, de az utolsó métereken a német futó, Richard Ringernek sikerült őt megelőzni. Kettejüket szorosan követte Gashau Ayale.

Ez a két helyezés döntötte el a csapatarany sorsát.

„Itt versenyezni Münchenben, az után a tragédia után, ami itt történt, és a végén dobogóra állni, nagyon különleges értékes győzelem” – mondta a könnyeivel küzdve az izraeli sportoló.

Marhu Teferi 29 éves, Etiópiában született, 14 éves korában alijázott, szüleivel és hat testvérével együtt, három testvére Etiópiában maradt.

Felesége az etióp Selamawit Teferi hosszútávfutó. Házasságuk óta ő is izraeli állampolgár, mindketten résztvettek a Tokiói Olimpián.

izrael-atlétika-3.jpeg

Marhu Teferi fantasztikus formában van. Ebben a hónapban már volt egy komoly versenye. New Yorkban a Világbajnokságon a 11. helyen végzett.

Nem szokás a maraton futóknál ilyen kis időn belül kétszer rajthoz állni, de mikor kiderült, hogy Münchenben az Európa-bajnokságon csapat versenyben is osztanak majd érmet, Teferi azonnal elfogadta az a csapatvezető felkérését. Teljesítményével hozzájárult a különleges sporttörténeti győzelemhez.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek