Gyerekeknek gyerekelme kell

2019. Június 11. / 17:09


Gyerekeknek gyerekelme kell

Szerző: Kácsor Zsolt

Ünnepélyes rendezvény keretében vehették át ma elismeréseiket azok a gyerekek, akik díjazottak lettek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)  rajz-, képregény és mesepályázatán.


A Mazsihisz székházában ma kiosztották a szövetség által óvodások és diákok számára meghirdetett rajz-, képregény és mesepályázat díjait. Bevezetőjében Heisler András, a Mazsihisz elnöke elmondta, hogy a verseny Radnóti Zoltán főrabbi ötlete nyomán Kiss Henriett, a Budapesti Zsidó Hitközség vezető elöljárójának szakmai segítségével valósult meg, a zsüriben pedig neves szakemberek, mesepedagógusok és képzőművészek kaptak helyet. A rendezvény kapcsán az elnök megköszönte Perneczky Szilvia, Rózsa Katalin és Deák Andrea munkáját.

Radnóti Zoltán főrabbi köszöntő beszédében arra kérte a jelenlévő pedagógusokat, hogy munkájuk során a jövőben használják föl a pályázatra beérkezett alkotásokat, hiszen – mint fogalmazott – gyerekeket gyerekrajzokkal tanítani a legszebb és legjobb dolog. Eszperente nyelven szólva azt mondta: „gyerekeknek gyerekelme kell”. A főrabbi egyúttal reményét fejezte ki, hogy a Mazsihisz a későbbiekben kiad majd zsidó meséket is, hiszen ezekben nagy hiány mutatkozik. Hozzátette: mindent meg kell tenni azért, hogy a pályázatra beérkezett rajzok, képregények és mesék minél többekhez jussanak el, ennek érdekében azt javasolta a gyerekeknek, hogy ha az alkotásokból kiállítás nyílik, akkor az ott készített képeket osszák meg minél több közösségimédia-felületen.

A díjakat Heisler András, Radnóti Zoltán, valamint Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója adta át. 

Címlapfotó: Purger Tomi

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek