Giro: izraeli szakaszgyőzelem

2021. Május 26. / 19:38


Giro: izraeli szakaszgyőzelem

Nem kellett az izgalomtól lerágni a körmöm a Giro d’Italia 4. szakasza óta. Akkor Alessandro DE MARCHI az Israel Start-Up Nation kerékpárosa húzhatta fel az összetett versenyben vezetőnek járó rózsaszín trikót. Sokáig nem tudta őrizni az izraeli csapat ezt a pozíciót az és azóta izgalmak nélkül nézhettem a világ egyik legfontosabb kerékpár versenyét. Silló Sándor írása.

Ma a 17. szakasz végre izgalmakat hozott.

Daniel MARTIN az ISN ír versenyzője szinte a rajt óta szökésben volt egy 20 fős gruppal. Kicsit aggódtam érte, mert csapattársai nem szöktek vele. Így sokkal nehezebb! Már az első emelkedőn szétszakadt a élcsapat. Dan nem volt a lemaradók között...

A második, a keményebbik kapaszkodón Dan korán robbantott, félő volt, hogy a kétpercnyi előnye nem lesz elég. Különösen mikor az összetett győzelemért harcolók csoportjában Simon Yeats robbantott...

A hajránál többen is üldözőbe vették, Dan előnye méterről méterre fogyott...
Az utolsó kilométernél már csak 30 másodperc előnye volt...
Joao Almeidának még maradt ereje hajrázni...
Nagyon – 9 másodpercnyire – megközelítette az Israel Start-up Nation versenyzőjét...

Az utolsó métereken dőlt el...

Közel öt óra bringázás, két extra-kategóriás emelkedő után végre Daniel MARTIN kerekezett át először a célvonalon.

A 35 éves hegyimenő az összetett versenybe már nem szólhat bele, a korábbi szakaszokon összeszedett hátránya miatt, de ez a szakasz nagyon komoly trófea az izraeli csapatnak.

A Groupama-FDJ magyar versenyzője, a szakasz előtt összetettben a 13. helyen álló Valter Attila még az első emelkedőn leszakadt a főmezőnytől, és az 59. helyen végzett, húszperces hátránnyal. Összetettben ezzel a szerdai etap után a 16. helyen áll. Dina Márton 24 perc, 1 másodperces hátránnyal a 66. helyen ért célba.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek