Ez nekünk jó: ne menjünk sehová, és hallgassunk zsidó zenét

2020. Március 11. / 16:46


Ez nekünk jó: ne menjünk sehová, és hallgassunk zsidó zenét

Szerző: Kácsor Zsolt

A zsidó vonatkozású okostelefonos alkalmazásokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy rádiós appot ajánlunk. A JStream nevű szoftver zsidó zenét játszó rádiócsatornákat ajánl nekünk, s habár elképesztően ronda, a funkciójának megfelel: éjjel-nappal szól rajta a zene. 


A JStream esetében igazából nem beszélnénk a design kérdéséről, ennek az appnak ugyanis lényegében nincsen olyanja. Kivételesen ronda grafikai elemekkel boldogít minket, s olyan kezelőfelületettel, amilyet utoljára a digitális őskorban, azaz úgy tizenöt-húsz éve láthattunk.

Ám a külső ne rettentsen minket el, ugyanis a látványért (pontosabban annak hiányáért) cserébe remek rádióadókat találunk benne. Összesen 14 csatornát kínál 64-128 kb/sec közötti sebességben Izraeltől New Yorkig. Mi kell más? Nekünk ennyi éppen elég, ha héber dalszövegeket és zsidó dallamokat szeretnénk hallgatni. A „kedvencek" menü eléggé szűkösre sikerült, mindössze 6 helyet találunk benne, ám ne legyünk telhetetlenek: gondoljunk csak bele, hogy tizenöt-húsz éve mit meg nem adtunk volna egy ilyen internetrádióért. 

Szóval kicsit csúnya, kicsit kicsi ez az app, de legalább a miénk. Ha van kedvük egy kis zsidó zenét hallgatni, akkor kattintsanak ide, de utána csukják be a szemüket. Nem lesz szép.

(Címlapkép: Gerd Altmann/Pixabay)

(A sorozat előző részei IDE KATTINTVA  elérhetők, a múlt hetit itt találják.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Közös ima egy debreceni lakásban
2020. Május 26. / 20:40

Közös ima egy debreceni lakásban

Kommentek