Ez nekünk jó: ne menjünk sehová, és hallgassunk zsidó zenét

2020. Március 11. / 16:46


Ez nekünk jó: ne menjünk sehová, és hallgassunk zsidó zenét

Szerző: Kácsor Zsolt

A zsidó vonatkozású okostelefonos alkalmazásokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy rádiós appot ajánlunk. A JStream nevű szoftver zsidó zenét játszó rádiócsatornákat ajánl nekünk, s habár elképesztően ronda, a funkciójának megfelel: éjjel-nappal szól rajta a zene. 


A JStream esetében igazából nem beszélnénk a design kérdéséről, ennek az appnak ugyanis lényegében nincsen olyanja. Kivételesen ronda grafikai elemekkel boldogít minket, s olyan kezelőfelületettel, amilyet utoljára a digitális őskorban, azaz úgy tizenöt-húsz éve láthattunk.

Ám a külső ne rettentsen minket el, ugyanis a látványért (pontosabban annak hiányáért) cserébe remek rádióadókat találunk benne. Összesen 14 csatornát kínál 64-128 kb/sec közötti sebességben Izraeltől New Yorkig. Mi kell más? Nekünk ennyi éppen elég, ha héber dalszövegeket és zsidó dallamokat szeretnénk hallgatni. A „kedvencek" menü eléggé szűkösre sikerült, mindössze 6 helyet találunk benne, ám ne legyünk telhetetlenek: gondoljunk csak bele, hogy tizenöt-húsz éve mit meg nem adtunk volna egy ilyen internetrádióért. 

Szóval kicsit csúnya, kicsit kicsi ez az app, de legalább a miénk. Ha van kedvük egy kis zsidó zenét hallgatni, akkor kattintsanak ide, de utána csukják be a szemüket. Nem lesz szép.

(Címlapkép: Gerd Altmann/Pixabay)

(A sorozat előző részei IDE KATTINTVA  elérhetők, a múlt hetit itt találják.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek