Ez nekünk jó: egy app Jeruzsálem tiszteletére

2020. Július 08. / 17:19


Ez nekünk jó: egy app Jeruzsálem tiszteletére

Szerző: Kácsor Zsolt

Hamarosan ránk köszönt Támuz hónap 17. napja, amellyel a zsidóság történetének egyik legtragikusabb fejezete kezdődik: Dávid városának elfoglalása, majd a Szentély lerombolása utáni időszak. A szent főváros tiszteletére most egy olyan okostelefonos alkalmazást ajánlunk, amely Jeruzsálem történetét mutatja be az alapításától napjainkig.


A zsidó tematikájú okostelefonos alkalmazásokat bemutató sorozatunkban most a History of Jerusalem nevű appot ajánljuk, amely szöveges és képes tartalmakkal mutatja be a zsidóság fővárosának több ezer éves történetét. Mint ebből az alkalmazásból kiderül, Jeruzsálemet az elmúlt pár ezer évben  52 alkalommal támadták meg, 44-szer foglalták el és foglalták vissza, 23 alkalommal ostromolták és kétszer rombolták le teljesen. Büszkék lehetünk rá, hogy a számadatok dacára Jeruzsálem a világ egyik legrégebbi alapítású és ma is élő, virágzó települése. 

Az alkalmazás 8 részben foglalja össze a város történetét az alapításától kezdve napjainkig, és a sorozat végén egy áttekintő táblázatot is találunk, amely szöveges folyamatábrában tárja elénk a legfontosabb történelmi mozzanatokat. 

Az igaz, hogy az alkalmazás angol nyelvű, de ez ne riasszon el senkit, hiszen ezáltal nem csak a zsidóság fővárosának történelmét ismerhetjük meg, hanem az angol tudásunkat is csiszolhatjuk. Ide kattintva letölthetik, ha tetszik, használják örömmel és büszkeséggel.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek