Ez nekünk jó: a Zoom alkalmazás (nem csak) széderre

2020. Március 25. / 16:52


Ez nekünk jó: a Zoom alkalmazás (nem csak) széderre

Szerző: Kácsor Zsolt

Mint azt ma megírtuk honlapunkon, izraeli ortodox főrabbik kivételesen engedélyezték az internetes videókonferencia-hívásokat bonyolító, Zoom nevű szolgáltatás használatát az idei széderestére. Megmutatjuk, hogy honnét tudják letölteni, s mit kell róla tudni.


Magyarországon az elmúlt években a Skype volt a legnépszerűbb és legismertebb,  internetes audio-video hívásokat lehetővé tevő szolgáltatás, nem csoda, hogy a „szkájpozni” igét olyankor is használjuk, amikor nem is magát a Skype-ot használjuk beszélgetésre. Az alkalmazás mögé sorra zárkóztak föl a meeting szoftver iparágban utazó versenytársak, amelyek közül az amerikai Zoom kitűnik egyszerű kezelőfelületével és kisebb-nagyobb üzleti megbeszélésekre szabott lehetőségeivel. 

Aki még nem használt meeting szoftvert,, azok számára fontos információ, hogy ezek működnek asztali számítógépen, laptopon, tableten és okostelefonom is, ám használat előtt engedélyezni kell, hogy a program hozzáférjen a gépünk audio- és videó eszközeihez. Erről megbizonyosodhatunk a Zoom letöltése után teszthívás indításával.

A Zoomot ide kattintva tölthetik le.  Ha ez megvan, már társaloghatunk is. Ha mi vagyunk a hívó felek, akkor e-mailen küldenünk kell egy linket annak a személynek, akivel beszélgetni akarunk. Ha neki is megvan már az alkalmazása, akkor egyszerűen rá kell klikkelnie az Open Zoom lehetőségre. Ha azonban még nem töltötte le a Zoomot, akkor a számítógépén azzal a kéréssel fog találkozni, hogy töltse le a programot. A Zoom hivatalos YouTube-csatornájáról a biztonság kedvéért megosztunk egy oktató videót is, amelyből hasznos tanácsokat, tippeket tudhatunk meg:

Okostelefonra a következő linkeken tölthető le a Zoom: Android vagy iOs. Telefont használata esetén is ugyanúgy e-mailben kell fölvenni a másikkal a kapcsolatot. Ha mi vagyunk azok, akiket hívtak, akkor e-mailben kapunk egy meeting ID-nek nevezett számot, amit be kell írnunk az adott mezőbe. Meg kell adnunk a nevünket, rá kell klikkelni a Join meeting (csatlakozás a megbeszéléshez), aztán indulhat a társalgás (igaz, első használat esetén el kell fogadni a Terms and Conditionst (Általános Felhasználási Feltételek). 

Figyelem, ha nem fizetünk elő, akkor a Zoom korlátozza a hívásaink idejét, így aki arra számít, hogy több órás beszélgetéseket bonyolít majd, annak érdemes előfizetnie. Jelenleg a havi díj 14.99 dollár, míg az éves előfizetés 30 százalékkal olcsóbb: 12.49 dollár. Ezért korlátlan beszélgetésidőt kapunk, ráadásul egyszerre akár 100 fővel. A Zoom alkalmazás egyébként döbbenetes résztvevői számot tud produkálni: a maximum becsatlakozó fő akár 1000 ember is lehet, igaz, erre már rá kell fizetni havi plusz 90 dollárt. 

Széderestén persze nem fenyeget minket az a veszély, hogy 100 vagy 1000 ember virtuális részvételével bonyolítjuk az ünnepet, hiszen az esemény családi kört érint. 

Mindenkinek boldog ünnepet otthon és a Zoomban!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek