Élménydömping a Mazsihisz és a BZSH közös nyári táborában

2020. Július 09. / 14:20


Élménydömping a Mazsihisz és a BZSH közös nyári táborában

Igazi zsidó közösségi élményt nyújtó napközis táborozást szervez 7-10 éves gyerekek számára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH). A felejthetetlen programokat ígérő tábor 5 és 8 napos turnusban várja a gyerekeket a zuglói zsinagógában (Budapest XIV. kerület, Thököly út 83.).

Biztonságos és szép környezetben játékos tanulásra, izgalmas sport- és kézműves foglalkozásokra, azaz örömteli együttlétre számíthatnak azok a 7-10 éves gyerekek, akik részt vesznek a Mazsihisz és a BZSH közös napközis táborában idén augusztusban. 

A tábor célja, hogy a foglalkozások nyári zsidó közösségi élményt nyújtsanak a diákoknak, akik a szabadidős kikapcsolódás mellett játékos formában megismerkedhetnek a zsidó történelem leghíresebb szereplőivel is. Egy rabbi a zuglói zsidó közösség múltjáról mesél majd, a madrichok (ifjúsági vezetők) pedig játékos tanulásokat szerveznek. A gyerekek napi négyszer kapnak étkezést (reggeli, tízórai, meleg ebéd és uzsonna), a gyümölcs- és ásványvíz ellátás folyamatos lesz.

Habár fontos a tanulás és a zsidó történelem nagyjaival való ismerkedés, a szervezők azt szeretnék, ha a kényszerű bezártság hónapjai után a gyerekek végre a lehető legfelszabadultabb körülmények között játszhassanak egymással. Ennek jegyében minden egyes nap szabad játékkal kezdődik és zárul, és a tervek szerint a résztvevők ellátogatnak az Állatkertbe és a Városligetbe is.

Pénteki napokon – a Szombatra való felkészülés gyanánt – közös kalácssütés is lesz. A sport foglalkozásokat a Maccabi VAC szakemberei tartják, a kézműves foglalkozások pedig Új Zsuzsa grafikusművész vezetésévek zajlanak. A képzéseket három képzett madrich – Sommer Eszter, Sommer Anikó és Síkos Hanna – tartja, a szakmai háttér színvonaláért Kőszegi Juci neve a garancia.

A tábor időpontja: 2020. augusztus 10-től 14-ig egy 5 napos turnus, és ugyancsak augusztus 10-től augusztus 19-ig egy 8 napos (kivéve szombat-vasárnap) turnus. Érkezés a zuglói zsinagógába reggel fél 9-kor, távozás délután fél 5-től. A tábor kedvezményes térítési díja 4000 forint / nap. 

A szülőket biztosítjuk róla, hogy legféltettebb kincsük nálunk éppen ugyanolyan jó kezekben lesz, mint otthon, tehát: minden gyermeket szeretettel várunk!


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek