A Szeretetkórház 100 éves lakóját köszöntötték mai születésnapján

2020. November 23. / 12:57


A Szeretetkórház 100 éves lakóját köszöntötték mai születésnapján

Ma töltötte be századik életévét Gyimesi Lajosné Jászberényi Ilona, aki egy éve él a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő budapesti Szeretetkórházban. Születésnapján a családtagokon és az intézmény dolgozóin kívül felköszöntötte Heisler András, a Mazsihisz elnöke is.


Jászberényi Ilona 1920. november 23-án született Nyíregyházán egy hétgyermekes nagycsaládban és 1939-ben, azaz 19 évesen ment férjhez Gyimesi Lajoshoz. A házaspár eleinte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Múcsony községben élt, majd Putnokra költöztek, ahol az egyik helyi vegyesboltot vezették az 1949-es államosításig. Egy lánygyermekük született, akinek a révén Ilona néninek három unokája és hat dédunokája van.

szeret2.jpg(Fotó: Szentgyörgyi Ákos/BZSH)

Mivel férje és leánya már meghalt, unokái pedig felnőttek, Ilona néni huszonöt éve egyedül él. Egészen tavalyig kiválóan ellátta magát, kutyát tartott, háztartást vezetett, főzött is magára, ám 99 éves korában megrendült az egészsége, így egy éve a Mazsihisz szeretetkórházának lakója. 

Mai születésnapján a vírushelyzet miatt igen szűk körben ugyan, de azért megünnepelték a jeles évfordulót a kórházban. Heisler András, a Mazsihisz elnöke virágcsokorral köszöntötte, családtagoktól és az intémény dolgozóitól pedig még születésnapi tortát is kapott. 

Jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!

(Címlapkép: Gerd Altman/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek