Címkék

Dr. Grósz Andor

Mazsihisz hírek / 2023. Június 06. / 12:42

A Mazsihisz új elnöke Izraelben tárgyal magas rangú vezetőkkel

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nemrégiben megválasztott elnöke, dr. Grósz Andor az első hivatalos külföldi látogatását Izraelben tölti. Az utazás elsődleges apropója a modern Izrael fennállásának 75. évfordulója, amelynek megünneplésén az elnök a Zsidó Világkongresszus (World Jewisch Congress) által szervezett delegáció tagjaként vesz részt. A program csúcspontja az Izrael elnökével, Jichák Herzoggal való találkozás lesz.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 30. / 09:04

Navracsics Tiborral tárgyalt Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

A múlt héten szerdán Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke munkamegbeszélésen járt Dr. Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszternél. A baráti hangulatú megbeszélésen többek között Grósz Andor terveiről, elnöki céljairól, a zsidóság helyzetről esett szó.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 22. / 21:09

Több ezren ünnepeltük Izraelt a Szent István parkban

A budapesti Szent István parkban tegnap délután késő estig tartott a modern Zsidó Állam fennállásának 75. évfordulója alkalmából szervezett rendezvény. A zenés, táncos, sok játékkal és más szórakozási lehetőséggel gazdagított programot a MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központ szervezte, jelen volt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is, amelynek játéksátra sok-sok gyermek számára szerzett örömöt.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 22. / 15:12

Szeged: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat”

Nagy sikerrel zajlott le az 1903-ban átadott szegedi Új Zsinagóga felavatásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat a múlt hétvégén. A Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, Buk István és a hitközségen szolgáló rabbijelölt, Kendrusz Attila által szervezett, több napos rendezvénysorozaton sokan vettek részt, a múlt péntek esti szombatfogadáson csaknem nyolcvanan jelentek meg, ott volt a Mazsihisz új elnöke, dr. Grósz Andor is.

Élet + forma / 2023. Május 17. / 16:58

Szombatfogadáson is részt vehet a nagyközönség Szegeden

Éppen 120 évvel ezelőtt avatták fel a szegedi új zsinagógát. Az évfordulót háromnapos programsorozattal ünnepli a Szegedi Zsidó Hitközség, amely során Kendrusz Attila vallási vezető a régi és új zsinagóga érdekességeiről mesél majd a látogatóknak. Sőt, szombatfogadáson és -búcsúztatáson is részt vehet majd a nagyközönség.

Vezetőink / 2023. Május 17. / 16:26

Prof. dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

Dr. Grósz Andor hagyománytisztelő zsidó családban született Győrben 1951-ben. Szülei méltóságra, becsületre, szorgalomra, mások tiszteletére és a zsidó közösséghez való tartozás fontosságára nevelték őt és húgát. Édesapjától a tanítást egy életre megtanulta: „soha ne feledjem, hogy honnan jöttem és hová tartok.” Testvérével magukévá tették a családi, és a tágabb közösségi összetartozás erejének fontosságát a mindennapokban.

Mazsihisz hírek / 2023. Május 14. / 17:31

Dr. Grósz Andor: Békét, nyugalmat, szeretetet, megértést szeretnék

– A jelöltállítás idején dr. Nógrádi Péterrel korábban abban egyeztünk meg, hogy nem ellenségként, nem ellenfélként, hanem versenytársként tekintünk egymásra. A Mazsihisz elnökeként is békét, nyugalmat, szeretetet és megértést szeretnék – mondta megválasztott elnökként dr. Grósz Andor, akit ma dr. Nógrádi Péter ügyvéd ellenében nagy többséggel választottak meg a Szövetség új elnökévé.