Újra OMIKE-koncert a Rumbachban – bemutatkozik az Európai Zenekari Akadémia

2024. Október 20. / 18:03


Újra OMIKE-koncert a Rumbachban – bemutatkozik az Európai Zenekari Akadémia

A kamarazene és az irodalom szerelmesei októberben sem maradnak OMIKE-koncert nélkül: október 28-án, hétfőn este 7 órakor újra találkozhatunk Fisher Ivánnal az OMIKE zsinagógakoncertjén a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Ezen a rendkívüli koncerten találkozhatnak először a Fischer Iván által alapított Európai Zenekari Akadémia fiatal művészeivel.

A hangversenyen Benjamin Britten és W. A. Mozart művei, valamint francia sanzonok csendülnek fel, irodalmi részletet hallhatunk majd Szép Ernő: Mikor városunk még szebben hanyatlik című művéből. Az este héber betűje a chet.

Az Európai Zenekari Akadémiát Fischer Iván kezdeményezésére a Budapesti Fesztiválzenekar és az Európai Unió Ifjúsági Zenekara közösen hozták létre. Az itt tanuló fiatal zenészek a BFZ-nél szereznek zenekari tapasztalatot, kamaracsoportjaik pedig számos európai országban koncerteznek. A kamaraprodukciókra rangos professzorok mesterkurzusokon készítik fel a fiatalokat.

Victor Aviat, azaz VIC régóta a Budapesti Fesztiválzenekar első oboistája. Klasszikus zenei tevékenysége mellett francia sanzonokat ír és énekel. Legtöbbször zongorakísérettel énekel, de néha cselló vagy kürt kíséri, ami mélyebb dimenziót ad dalainak. Első önálló albuma 2025-ben készül el.

Jegyüket ide kattintva vásárolhatják meg. Az est részletes programja pedig ide kattintva tekinthető meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó kisokos
Mindent a zsidó jegygyűrűről
2024. Augusztus 22. / 14:48

Mindent a zsidó jegygyűrűről