Dolgozó nő: remek izraeli filmet láthatunk ma este a Margitszigeten

2022. Augusztus 10. / 10:54


Dolgozó nő: remek izraeli filmet láthatunk ma este a Margitszigeten

A Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Dolgozó nő című izraeli filmet tekinthetik meg ma este 8 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A mű egy izraeli családanyáról szól, akinek minden vágya, hogy bizonyítsa rátermettségét a munkahelyén. Ott azonban azzal szembesül, hogy a főnöke – a hatalmi pozíciójával visszaélve – molesztálni kezdi. A filmvetítés szervezője az Izraeli Kulturális Intézet, a Mozisziget az EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozata. 

A Dolgozó nő (Isha Ovedet) egy mai izraeli család esetén kereszül ábrázol egy időtlen és sajnos korokon átívelő drámát. Egy olyan nőről szól, aki – miután visszatér a gyerekek mellől a munka világába – megfelelési kényszerből, akaratán kívül a főnöke vágyainak hálójában találja magát. Miközben kétségbeesetten igyekszik visszanyerni a kontrollt saját helyzete fölött az irodában, családi élete darabokra hullik a folyamatos önhibázatás és bűntudat miatti kommunikácós képtelenség következtében – olvasható a filmről az Izraeli Kulturális Intézet Facebook-oldalán

A Dolgozó nő rendezője Michal Aviad. Főszereplők: Liron Ben-Shlush, Menashe Noy, Oshri Cohen. A filmet héber nyelven, magyar felirattal tekinthetik meg.

A szervezők felhívják a figyelmet arra: a vetítésre érdemes saját pokrócot és enni-innivalót hozni, továbbá a rendezvényt csak megfelelő időjárás esetén tartják meg.

A filmvetítés Facebook-eseménye ezen a linken tekinthető meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Történelmi istentisztelet és megemlékezés Bonyhádon
Zsidó világ
Hol kezdődik a magyar zsidó jövőkép?
2024. Június 28. / 11:57

Hol kezdődik a magyar zsidó jövőkép?