Dolgozó nő: remek izraeli filmet láthatunk ma este a Margitszigeten

2022. Augusztus 10. / 10:54


Dolgozó nő: remek izraeli filmet láthatunk ma este a Margitszigeten

A Mozisziget elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Dolgozó nő című izraeli filmet tekinthetik meg ma este 8 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A mű egy izraeli családanyáról szól, akinek minden vágya, hogy bizonyítsa rátermettségét a munkahelyén. Ott azonban azzal szembesül, hogy a főnöke – a hatalmi pozíciójával visszaélve – molesztálni kezdi. A filmvetítés szervezője az Izraeli Kulturális Intézet, a Mozisziget az EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozata. 

A Dolgozó nő (Isha Ovedet) egy mai izraeli család esetén kereszül ábrázol egy időtlen és sajnos korokon átívelő drámát. Egy olyan nőről szól, aki – miután visszatér a gyerekek mellől a munka világába – megfelelési kényszerből, akaratán kívül a főnöke vágyainak hálójában találja magát. Miközben kétségbeesetten igyekszik visszanyerni a kontrollt saját helyzete fölött az irodában, családi élete darabokra hullik a folyamatos önhibázatás és bűntudat miatti kommunikácós képtelenség következtében – olvasható a filmről az Izraeli Kulturális Intézet Facebook-oldalán

A Dolgozó nő rendezője Michal Aviad. Főszereplők: Liron Ben-Shlush, Menashe Noy, Oshri Cohen. A filmet héber nyelven, magyar felirattal tekinthetik meg.

A szervezők felhívják a figyelmet arra: a vetítésre érdemes saját pokrócot és enni-innivalót hozni, továbbá a rendezvényt csak megfelelő időjárás esetén tartják meg.

A filmvetítés Facebook-eseménye ezen a linken tekinthető meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek