Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

2024. Augusztus 12. / 16:14


Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

Mitől lesz egy bor kóser, és ha kóser, akkor biztosan finom is? Miben különbözik a bárhesz a mindenki által ismert fonott kalácstól? E produkció 60 perce alatt nem lehet bort készíteni és kalácsot is csak nehezen, még komoly tanulásra sem jut igazán idő, de Borgula Andrással, a Gólem Színház alapítójával és Verő Tamás főrabbival most mégis megpróbáljuk bemutatni a lehetetlent 2024. szeptember 13-án, pénteken délután 3 órakor a Gólem Színház kávézójában a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. Jegyárak egységesen: 4500 forint, helyek elfoglalása érkezési sorrendben. 

Borgula András a Gólem Színház kávézójában választ ad az említett kérdésekre, be is mutatja, hogyan készül a bárhesz, amiből majd kóstolót kaphatunk egy pohárka kóser bor kíséretében. A ráadás egy közös szombati gyertyagyújtás és közös éneklés Tomi rabbival, hiszen a szombat óriási jelentőségű a zsidóság számára.

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

A zsidóság megtartja a szombatot, cserébe a szombat megtartja a zsidóságot, és ez így megy már évezredek óta. Ez a délutáni program egy műsorban foglalja össze nekünk azt a csodát, amit sábesznek hívunk, avagy ízek, dallamok és történetek arról, hogy miért fontos nekünk a bor, a bárhesz és az ünnep. 

 * Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Ritter Doron: Az én Budapestem
2024. December 13. / 13:23

Ritter Doron: Az én Budapestem

Történelem
Marcel Marceau és a holokauszt
2024. November 20. / 17:00

Marcel Marceau és a holokauszt