Mitől
lesz egy bor kóser, és ha kóser, akkor biztosan finom is? Miben különbözik a
bárhesz a mindenki által ismert fonott kalácstól? E produkció 60 perce alatt
nem lehet bort készíteni és kalácsot is csak nehezen, még komoly tanulásra sem
jut igazán idő, de Borgula Andrással, a Gólem Színház alapítójával és Verő
Tamás főrabbival most mégis megpróbáljuk bemutatni a lehetetlent 2024.
szeptember 13-án, pénteken délután 3 órakor a Gólem Színház kávézójában a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. Jegyárak egységesen: 4500 forint, helyek elfoglalása érkezési sorrendben.
Borgula
András a Gólem Színház kávézójában választ ad az említett kérdésekre, be is
mutatja, hogyan készül a bárhesz, amiből majd kóstolót kaphatunk egy pohárka
kóser bor kíséretében. A ráadás egy közös szombati gyertyagyújtás és közös
éneklés Tomi rabbival, hiszen a szombat óriási jelentőségű a zsidóság számára.
A
zsidóság megtartja a szombatot, cserébe a szombat megtartja a zsidóságot, és ez
így megy már évezredek óta. Ez a délutáni program egy műsorban foglalja össze
nekünk azt a csodát, amit sábesznek hívunk, avagy ízek, dallamok és történetek
arról, hogy miért fontos nekünk a bor, a bárhesz és az ünnep.
*
Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!