OR-ZSE Szabadegyetem: Április 15. Erdei Brüll György: A bor szakralitása, avagy Jobb-e a kóser?
Ápr. 15.

OR-ZSE Szabadegyetem: Április 15. Erdei Brüll György: A bor szakralitása, avagy Jobb-e a kóser?

Információk

Dátum

2024.04.15.

Időpont

18:00 - 20:00

Helyszín

Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem, 1084, Budapest, Scheiber Sándor u. 2.

Leírás

Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Szabadegyetem programját ajánljuk. Erdei Brüll György: A bor szakralitása, avagy Jobb-e a kóser? …és miért is isznak sok bort a zsidók? Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. április 15-én, hétfőn délután 6 órakor az egyetem könyvtárárban. 

Az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem "Szabadegyetem  a zsidóságról" címmel előadássorozat során az egyetem oktatói, kutatói, rabbik és kántorok tartanak előadást a zsidó kultúra, történelem, vallás stb. témaköreiben. Célunk, hogy a zsidóságról minél több ismeretet közvetítsünk, s ezzel lépjünk fel az előítéletek és az antiszemitizmus ellen.

Az utóbbi időszak képes beszámolói  az OR-ZSE Szabadegyetem Facebook-csoportjában tekinthetőek meg. A korábbi évek tema­ti­ká­i­ról  itt tájékozódhat.

Az egyetem a szó szoros értelmében „szabad”. Eljöhetnek egy-egy témára, vagy az egész kurzusra. Regisztrálni azért érdemes – az első elő­adá­son, vagy a szantoe@or-zse.hu címen –, hogy a programokról értesítést kapjanak.

A Szabadegyetem tavaszi programjai hétfőnként délután 6 órakor kezdődnek. A tavaszi programok a következők. Jó tanulást kívánunk mindenkinek! 

Április 15. Erdei Brüll György: A bor szakralitása, avagy Jobb-e a kóser? …és miért is isznak sok bort a zsidók?

Május 6. Komoróczy Szonja: A kurucok vérengzése Magyarbrodban

Május 13. Peremiczky Szilvia: A szefárd középkor és az askenázi újkor között: az amszterdami és az itáliai converso központok.