Blaha Lujza téri zsidózás: a Mazsihisz elnöke a belügyminiszterhez fordult

2022. Július 12. / 13:39


Blaha Lujza téri zsidózás: a Mazsihisz elnöke a belügyminiszterhez fordult

Mint tegnap beszámoltunk róla a Telex.hu hírére hivatkozva: a budapesti Blaha Lujza téri villamosmegállóban uszító antiszemita szövegek hangzottak el egy hangszóróból. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult az ügyben. 

Az említett villamosmegállóban kétféle szöveg ismétlődött. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók – olvasható a Telex.hu tudósításában.

Tájékoztatjuk közösségünk tagjait, hogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke az eset kapcsán Pintér Sándor belügyminiszterhez írt levelet, amelyben többek között azt hangsúlyozta, hogy most a teljes magyar zsidóságot érte példátlan verbális támadás. 

Az ügy újabb fejleményeiről be fogunk számolni olvasóinknak.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek