V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

2022. Augusztus 25. / 15:14


V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

Az idén márciusban a budapesti Szent István Bazilikában indult jótékonysági koncertsorozat következő gálakoncertje a Dohány utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, ezen a héten vasárnap este fél 8-tól. Az eseményen való részvétel ingyenes, de van lehetőség adakozásra: önkéntes adományaikkal a résztvevők a fogyatékkal élő gyermekekért dolgozó Élni Akarunk Közhasznú Alapítványt támogatják.

A Békeima elnevezésű koncertsorozat – amely 2022 márciusában telt házzal indult a Szent István Bazilikában – e héten vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában folytatódik gálaesttel. Az augusztus 28-án, este fél 8-kor kezdődő koncert közreműködői:

Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Érdmes és kiváló művész;
Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Érdemes művész;
Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész;
Szenthelyi Krisztián Concorde-díjas énekművész;
Kiss Csaba zongoraművész;
Finszter Eszter szoprán énekművész;
Hunyadi Donatella mezzoszoprán énekművész-hallgató;
Laczó Brigitta orgonaművész-hallgató;
Filep Xavér orgonista, szervező;
Albinoni KamarazenekarTóth Judit hegedűművész, koncertmester;
Gábor Péter fővédnök, szervező, énekes.

image_6483441-768x1086.jpg

A részvétel ingyenes, ám a helyszínen örömmel fogadják az adományokat, amelyeket az Élni Akarunk Közhasznú Alapítvány javára adnak át.

Az Élni Akarunk Közhasznú Alapítvány a Pesterzsébeten működő Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola Szakiskola intézményében 1995 óta segíti a sajátos nevelési igényű, az enyhe – tanulásban akadályozott és a súlyos – értelmileg akadályozott az autizmus spektrum zavarral küzdő, és a halmozottan (mozgásszervi, érzékszervi) fogyatékkal élő gyermekek, tanulók rehabilitációját, ellátását, életkörülményeinek javítását.  A szervezet tevékenysége 2020 óta országossá és határokon átívelővé vált, az alapítvány célja az intézményekben zajló oktató–, nevelő és fejlesztő munka támogatása. Küldetésük, hogy a gyermekek életminősége szinten tarthatóvá, kedvezőbb esetben javíthatóvá váljon. 

(Címlapkép: Élni Akarunk alapítvány/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek