Hanna: Szabadesés több szólamban – Bíró Eszter és Widder Kristóf előadása Szentendrén

2024. Augusztus 05. / 11:12


Hanna: Szabadesés több szólamban – Bíró Eszter és Widder Kristóf előadása Szentendrén

Szeretettel meghívjuk olvasóinkat és barátainkat a "Hanna: Szabadesés több szólamban" című – a tragikus sorsú Szenes Hanna emlékét felidéző – előadásra Szentendére. Az eredeti 4500 forintos jegyár helyett MOST kedvezményes, 2000 forintos áron biztosítunk jegyeket a 2024. augusztus 6-ai vagy az augusztus 7-ei előadásokra a Vajda Lajos Múzeumba. Az előadások este fél 9 órakor kezdődnek. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Pontos cím: Szentendre, HUnyadi u. 1. 

A kedvezményes jegyekre jelentkezni Varga Katánál lehet a varga.kata@szentendre.hu e-mail címen.

hanna-szenternde-cimlap.jpg

Szenes Hannát 23 évesen, 1944. november 7-én végezték ki Budapesten. Történetét világszerte ismerik, itthon alig. Kém, költő vagy nemzeti hős? Versei, naplója és a róla szóló visszaemlékezések mögött egy fiatal lányt fedezhetünk fel, aki oly korban élt, amikor a háború ok volt az emberi méltóság eltiprására; akinek volt bátorsága elhagyni a hazáját és Palesztinában kétkezi munkával új országot építeni. Brit ejtőernyősként tért vissza Magyarországra, hogy megpróbálja megakadályozni sorstársai deportálását. Története a veszteségek és bátorság el nem mesélt emlékezete, velünk élő jelene. Hiszen csak az hal meg, akit elfelejtenek.

SZEREPLŐK:
Bíró Eszter, Widder Kristóf

Szenes Hanna naplójából, verseiből, valamint édesanyja és bajtársai visszaemlékezéseiből összeállította Tóth Réka Ágnes, Widder Kristóf

Zene: Födő Sándor I Versek: Szenes Hanna I Dramaturg: Tóth Réka Ágnes I Konzulens: Dénes Gábor, Ungváry Krisztián I Látvány: Pető Kata I Grafika: Seres Flóra I Rendező: Widder Kristóf.

A Füge Produkció, a Szentendrei Teátrum, és a Miss Biro Publishing közös produkciója. Az előadás hossza: 70 perc, szünet nélkül.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Hanije-merénylet: Izrael készültségben
2024. Július 31. / 13:34

Hanije-merénylet: Izrael készültségben

Izrael védelmében
Trump-merénylet: Máris a „zsidókat" okolják...