A Múlt és Jövő zsidó kiadó ajánlatai a könyvhétre

2021. Szeptember 05. / 16:10


A Múlt és Jövő zsidó kiadó ajánlatai a könyvhétre

Szerző: Kácsor Zsolt

Ma van a 92. Ünnepi Könyvhét utolsó napja, és ha nagyon sietnek, még elérik a nyitva tartó standokat szerte az ország különböző városaiban rendezett programsorozatokon. Mi ma a budapesti Vörösmarty téren jártunk, ahol a zsidó Múlt és Jövő folyóirat és kiadó standját kerestük fel.


A Múlt és Jövő folyóirat és kiadó vezetője, Kőbányai János – akit a napokban köszöntöttünk 70. születésnapján – két dedikálás között minden idejét a lapja és kiadóvállalata standjánál tölti, ahol sok érdeklődő vásárló megfordult az elmúlt napokban. 

Mivel pár óránk még van a zárásig, a zsidó folyóirat és kiadó néhány idei újdonságából adunk közre ízelítőt abban a reményben, hogy felkeltettük érdeklődésüket a kiadványok iránt.

kb1.jpgKőbányai János a Méj standjánál (Fotó: Kácsor Zsolt)

BEN-GURION, A POLITIKUS
Simon Peresz beszélget David Landauval

Két nagy izraeli politikus, aki egymásnak adta a fiatal állam vezetésének stafétabotját. Ebben a könyvben Simon Peresz életrajzírói szerepben lép elénk David Landau, a Haaretz főszerkesztője közreműködésével. A könyvből egyaránt nyomon követhető a Zsidó Állam megalapításának és első időszakának küzdelmei, továbbá igen érdekesek Simon Peresz önéletrajzi kommentárjai és politikai elemzései.
3990 Ft. 

PATCHWORK
Fenákel Judit novellái és Gergely Ágnes versei

A két kitűnő írónő (akik unokatestvérek) „négykezest” játszik a magyar nyelv „zongoráján”. Felidézik közös gyermekkoruk színhelyét, amelynek univerzális teljességét könyörtelenül elpusztította a történelem.
2440 Ft.

SIVATAGI NEMZEDÉK
Kőbányai János fimregényei és novellái

A kötet Kőbányai János különböző fázisokig eljutott, 1976-1994 közötti filmes vállalkozásait gyűjtötte össze. A szerző a korszakot ama Kánaánba el nem jutott sivatagi nemzedék szemszögéből mutatja be.
4200 Ft.

A MéJ honlapja itt elérhető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek