Rossz hír év végére: Palesztinpárti tüntetők zárták le a WTC bejáratát

2023. December 29. / 09:17


Rossz hír év végére: Palesztinpárti tüntetők zárták le a WTC bejáratát

New Yorkban palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center (WTC) bejáratát helyi idő szerint csütörtök kora este. A helyszíni felvételek szerint több száz demonstráló jelent meg zászlókkal az épületnél az „Árasszuk el New York városát Palesztináért" címmel meghirdetett esemény keretében. 

A tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében omlottak össze.    

Palesztinpárti demonstrálók szerdán lezárták a New York-i John Fitzgerald Kennedy-repülőtérre vezető autóutat is, és élőlánccal akadályozták a Los Angeles nemzetközi repülőterére való bejutást. Az aktivisták a hatóságok kiérkezéséig akasztották meg az autóforgalmat, több utast arra kényszerítve, hogy gyalog induljon el a terminálok felé. A tüntetők közül a rendőrök több mint hatvan embert tartóztattak le a két amerikai nagyvárosban szerdán.    

New Yorkban karácsonykor is többeket őrizetbe vettek azok közül, akik a palesztinok mellett és Izrael ellen tüntettek az ünneplő tömegben, majd dulakodásban vettek részt.

(MTI)

Címlapkép: Daily Mail

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek