Jom Házikáron: az elesett katonákra és a terrorizmus áldozataira emlékeznek Izraelben

2022. Május 03. / 12:25


Jom Házikáron: az elesett katonákra és a terrorizmus áldozataira emlékeznek Izraelben

Ma este beköszönt Jom Házikáron – Izrael elesett katonái és a terror áldozatai emlékére szentelt nap. Az emlékezés napja minden alkalommal megelőzi Jom Háácmáutot, Izrael függetlenségi napját.

Az Emléknapon megszólalnak a légvédelmi szirénák, a Siratófalnál kezdetét veszi az állami megemlékezés: a nemzeti lobogót félárbócra eresztik.

Az elesett katonákra és a terrorizmus áldozataira emlékeznek Izraelben a ma (kedd) este kezdődő, minden évben megtartott emlékezés napján. Az emlékezés napja a múlt heti holokauszt naphoz hasonlóan egyperces szirénaszóval kezdődik, melynek idejére leáll az élet Izraelben.

A Siratófalnál tartott ünnepségen meggyújtják az emlékezés lángját. Kedden és szerdán az elesett katonák előtti tiszteletadással kapcsolatos programok és szertartások zajlanak az egész országban az óvodáktól és iskoláktól kezdve az állami hivatalokig.

A csendes és méltóságteljes gyászünnep szerdán este ér véget és átadja a helyét a féktelen örömnek és mámornak, amikor megkezdődnek a függetlenség napi rendezvények.

Az Emlékezés Napja hivatalosan az 1860 óta hősi vagy mártírhalált halt férfiak, nők és gyermekek napja.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek