Izraeli bringások újra nekivágnak a Girónak

2021. Május 07. / 16:25


Izraeli bringások újra nekivágnak a Girónak

Ez még csak a második olyan évadja a profi kerékpár sportnak, amikor izraeli Pro Tour csapatért izgulhatunk igy, a nagy körversenyek idején. Az első a sorban a Giro d’Italia, most szombaton startol Torinóban. Silló Sándor írása.

Az Israel Start-Up Nation nagyon motiváltnak tűnik, ahogy az egy újonctól elvárható. A Giron még nem vetik be az idén hozzánk szerződött Chris Froomot. Őt a következő nagy versenyre a Tour de France-ra tartalékolják. Az összetett versenyben az ír Daniel Martin lesz az izraeli team favoritja.

“A múlt szezon végén úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy új kihívásnak, és az idén harcba szállok a Giro győzelemért – nyilatkozta Dan. 

Rossz ómen neki ez a verseny, a 2014 es súlyos bukása óta nem állt Itáliában rajthoz. A tavalyi Vueltán Espana-n 4. lett és ez visszaadta az önbizalmát. 

“Az olasz országúti körverseny, egy olyan verseny, ami nekem nagyon fekszik. A tavalyi Vuelta siker óta tudom, hogy erősebb vagyok, mint valaha, lelkileg és fizikailag is. „ 

Jogos lehet a reménye hiszen végig futva a rajtlistán alig találni verhetetlennek tűnő nagy neveket. Rajthoz áll ugyan Tejay Van Garderen, Thomas

De Gendt, Simon Yates és még jó néhány nagy ász, de a Giro hagyományosan az a verseny, ahol a csapatok új neveket dobnak a frontvonalba. Danielért tehát bátran szoríthatunk.

 ”A legfőbb cél számunkra az, hogy Dan-nal végig vernyben maradjunk az összetett győzelemért. Remek formában van, és a csapat teljes szívvel támogatja majd – magyarázta Nicki Sorensen a Start-up Nation sportigazgatója.

Az ISN izraeli versenyzője, Guy Niv is megszólalt:” Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és már alig várom, a rajtot. Érzem, hogy ez a körverseny előrelépés lesz számomra a korábbiakhoz képest. Nagyon jól alakult a felkészülés, erősnek érzem magam és nagyon akarom a sikert.”

Fontos közlemény! Az idei Girot nézve ne keressük a mezőnyben az ISN megszokott kék-fehér mezét! Az izraeli csapat olasz szponzora, a Vini Fantini meglepte a fiúkat egy új szettel. A boraikat idéző bíborszín dominál majd az új szerelésen, amit kizárólag itt Fantini “hazai pályáján” viselnek majd az izraeli csapat versenyzői.

Valter Attila és Dina Márton is indul az olasz körversenyen, így idén először lesz két magyar versenyző a Giro d’Italián

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek